Account
Logo
Zoeken
13.3 °C

Drachtsters tapen muis vast op vuurpijl

vr 30 december 2011, 19.00 uur

BURGUM - De politie heeft vrijdag aan het begin van de avond twee 20-jarige Drachtsters aangehouden na dierenmishandeling. De twee hadden in de omgeving van partycentrum De Pleats in Burgum een vuurpijl afgestoken met daar aan vast getaped een muis.

De twee werden net voor de mishandeling al gade geslagen door surveillerende agenten. Zij zagen aan het einde van de middag de twee nabij Scapino met iets knoeien. De agenten besloten het duo te volgen. Niet veel later zagen de agenten dat siervuurwerk werd afgestoken. De Drachtsters liepen er net bij vandaan en liepen precies in de richting van de agenten. Zij vroegen gelijk wat de twee hadden afgestoken en ze antwoordden dat het ging om vuurpijlen.

Op het grasveldje, waar ze de pijlen hadden afgestoken, vonden de agenten nog één afgebroken pijl. De pijl was afgestoken, maar was op de grond blijven liggen. De agenten ontdekten vervolgens dat de er een muis met tape aan de pijl was vastgebonden. Wonder boven wonder leefde het diertje nog. Beide mannen werden vervolgens aangehouden op verdenking van overtreding van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren. Eén van de mannen had zelfs hetzelfde soort tape bij zich waarmee het diertje was vastgeplakt.

Het duo is overgebracht naar het bureau en voor onderzoek ingesloten. Op aanwijzing van de verdachten vonden de agenten bij de Scapino nog een achtergelaten doos met daarin nog een aantal muizen. De dieren waren eerder die middag gekocht bij Pet's Place in het dorp. Volgens de eigenaar van de dierenwinkel hadden de Drachtsters de dieren gekocht om ze te voeren aan de slangen. De muizen in het doosje zijn bij de dierenwinkel ondergebracht en de twee Drachtsters zullen volgens de politie de komende jaarwisseling in de cel moeten doorbrengen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws







regionaal nieuws

Bliksem slaat in op woning in Kollum

Bliksem slaat in op woning in Kollum



regionaal nieuws

Wolkbreuk treft Buitenpost: overal water

Wolkbreuk treft Buitenpost: overal water