Account
Logo
Zoeken
5.4 °C
Nieuwe Spoedeisende Hulp Drachten

Nieuwe Spoedeisende Hulp Drachten

wo 28 december 2011, 15.15 uur

DRACHTEN - De Spoedeisende Hulp (SEH) van ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten is helemaal vernieuwd. Op de afdeling is een extra behandelkamer gerealiseerd, een nieuwe triagekamer en is een nieuwe entree gecreëerd. Door de verbouwing is de SEH helemaal klaar om ook in de komende jaren de acute zorg voor Drachten en ruime omgeving te verzorgen.

In de afgelopen maanden is hard gewerkt om de SEH te verbouwen, zonder dat het de patiënten te veel zou storen. Ineke Jonkheer, hoofd SEH, kijkt dan ook tevreden terug. "Het is altijd moeilijk om de afdeling te laten draaien terwijl er verbouwd wordt, maar door goede samenwerking met de bouwers en ons eigen personeel, is het allemaal goed verlopen en is het ons gelukt om in beperkte tijd een helemaal vernieuwde SEH te realiseren."

"Het was allemaal net wat te klein. Door de verbouwing hebben we een ruime, frisse SEH gekregen waar patiënten goed opgevangen kunnen worden. We hebben een extra traumakamer met röntgenfaciliteiten en hoeven de gipskamer nu niet meer als behandelkamer te gebruiken, waardoor we weer sneller kunnen gipsen."

De nieuwe SEH helpt mee aan de verandering van het aanzicht van het ziekenhuis, nadat eind vorig jaar de compleet nieuwe vleugel naast de hoofdingang werd geopend, wordt deze lijn nu doorgezet richting de rest het ziekenhuis. "De SEH is nu eigenlijk de verbindende schakel tussen de nieuwbouw en het oudere gedeelte van Nij Smellinghe" vertelt Folkert Brouwers, manager Bedrijf en Gebouwen. "De uitstraling is veranderd, het ziet er nu weer uit als een moderne entree voor spoedgevallen."

De ingang van de SEH zal ook als nachtingang dienst gaan doen. De receptioniste zit dan niet meer in de centrale hal, maar op de SEH. Het voordeel is dat de medewerker dan niet meer alleen zit in de nacht. Het vergroot daardoor ook het gevoel van veiligheid van de medewerkers.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.5%
Nee  
55.1%
Maakt me niet uit  
18.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!