Account
Logo
Zoeken
3.9 °C

Gestolen Ford Ka weer terecht

wo 21 december 2011, 16.22 uur

BURGUM - De paarse Ford Ka, die in Burgum werd gestolen, is weer terecht. De paarse auto werd begin november ontvreemd vanaf het terrein van een autobedrijf aan de Elingsloane in Burgum. De garagehouder ontdekte de diefstal deze week waardoor pas laat bekend werd dat het voertuig was gestolen.

Na bekendmaking van de diefstal heeft de 19-jarige Burgumer niet veel plezier meer van de auto kunnen hebben want een oplettende automobiliste uit Bornwird zag hem rijden in de gestolen Ford Ka. Ze reed van Feanwâlden in de richting van Burgum en reed achter de Burgumer. Ze had op WâldNet gelezen dat het voertuig gestolen was en belde gelijk de politie. Toevallig reed er een politieauto enkele auto's achter de Ford Ka en binnen enkele minuten had de politieagent de gestolen auto in het vizier.

De (oud) bewoner van Blijenhof besloot - toen hij de politieauto in de achteruitkijkspiegel zag - om gelijk de auto op de Tussendijken bij Burgum aan de kant te zetten. Een stopteken was volgens de politie niet meer nodig. De verdachte is aangehouden op verdenking van autodiefstal / heling. De auto is door de politie in beslaggenomen. Ook de 17-jarige vriendin uit Feanwâlden werd later die middag aangehouden op verdenking van heling. De man woonde de laatste tijd al bij zijn vriendin omdat hij moest vertrekken uit Blijenhof.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
25.6%
Nee  
56%
Maakt me niet uit  
18.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!