Account
Logo
Zoeken
10.2 °C
Foto: Hessel Reitsma

Aanslag op sportschool in Drachten

ma 12 december 2011, 0.08 uur

DRACHTEN - Buurtbewoners van de sportschool aan de Melkkelder in Drachten werden zondagavond rond 21.45 uur opgeschrikt door een harde knal. Het bleek dat er een explosief of zwaar vuurwerk in het gebouw was gegooid. Naar aanleiding van de explosie werd gelijk de brandweer van Drachten gealarmeerd.

Bij aankomst van de brandweerlieden werd duidelijk dat er een vreemde lucht uit de sportschool kwam en dat er een zestal ramen door de explosie gesprongen waren, evenals de waterleiding boven het plafond. Na een korte zoektocht naar een mogelijk projectiel werd er later op straat nog een palletje gevonden. Deze is door de politie meegenomen. Gezien de schade in het pand was het voor de Officier van Dienst van de brandweer duidelijk dat er gebruik is gemaakt van een zwaar explosief.

De brandweer heeft de water-en stroomtoevoer afgesloten. Salvage kwam ter plaatse om te zien of er nog iets te redden was van waterschade. Uit het eerste onderzoek van de politie blijkt dat het explosief, al dan niet vuurwerk, in het gebouw is gegooid. De eigenaar van de sportschool moet nog aangifte doen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer