Account
Logo
Zoeken
6.4 °C

Inbreker wil gestolen laptop aanwijzen

do 24 november 2011, 17.18 uur

LEEUWARDEN - Hij wil met alle plezier de plek aanwijzen waar hij de laptop heeft achtergelaten die hij op 15 augustus heeft gestolen uit een woning aan de Noordermeer in Burgum. Het probleem is dat de 40-jarige inbreker uit Drachten vastzit en als het aan de officier van justitie ligt, dan blijft dat voorlopig nog wel even zo. De officier eiste donderdag tien maanden cel voor twee inbraken. Vijf maanden per inbraak dus, het standaardtarief voor veelplegers. Tot die categorie hoort de Drachtster.

De politie zette alles op alles om de man te pakken te krijgen na de inbraak in Burgum. Een getuige had de inbreker gezien. Die had een laptop en een portemonnee met geld en pasjes uit de woning gestolen. Hij werd gepakt nadat hij iemand de weg had gevraagd. Hij bleek ook verantwoordelijk te zijn voor een inbraak in een woning aan de Klaarkampsterwei in Rinsumageast, op 9 juli. De politie had bloed gevonden en kwam via de dna-databank bij de Drachtster terecht. De man had een laptop en een paar spaarpotjes uit de woning gestolen. Deze laptop had hij voor 100 euro verpatst.

Sinds anderhalf jaar mag de Drachtster zich officieel veelpleger noemen. Die titel zal hij waarschijnlijk binnenkort kwijtraken, want de geldkraan voor het veelplegerspotje wordt van hogerhand dichtgedraaid. De officier is daar niet blij mee. Hij waarschuwde de Drachtster: de volgende keer zal hij voor twee jaar in een instelling voor stelselmatige daders belanden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.2%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
29.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!