6.1 °C

Boelenslaan verliest van Sportclub

zo 20 november 2011, 13.41 uur

BOELENSLAAN - Boelenslaan trad zaterdag aan tegen een oude bekende, Sportclub uit Makkinga. Dit werd vanavond een zware klus. Sportclub startte voortvarend en nam een 2-0 voorsprong. Boelenslaan kwam door een strafworp door Jan de Graaf terug op 2-1. Door goede afstandschoten kon Sportclub echter binnen vijf minuten de wedstrijd naar zijn hand zetten 6-1. Boelenslaan probeerde wel van alles maar kwam niet dichterbij. Door opnieuw een strafworp van Jan de Graaf werd het 6-2.

Voor rust kon Sietse de Boer voor Boelenslaan nog een keer scoren van middenafstand. 7-3. Sportclub ging uiteindelijk rusten met een 10-3 voorsprong. Na rust eenzelfde spelbeeld. Boelenslaan dat te weinig kansen creëert. En de kansen die ze wel krijgen niet benutten. Toch komt Boelenslaan goed uit de kleedkamer. Door een strafworp van Sietse de Boer en een afstandschot van Jan de Graaf wordt de achterstand verkleind naar 10-5. Maar Sportclub maakt goed gebruik van enkele foutjes van Boelenslaan en loopt uit naar 12-5. Boelenslaan benut een strafworp door Sietse de Boer 12-6.

In de slotfase probeert Boelenslaan nog iets te forceren om de uitslag iets dragender te maken. Dit lukt echter niet. Sportclub overheerst en loopt uit naar 15-6. Voor Boelenslaan scoren nog Jan Boomsma een inloopbal en Elske van Oosten van afstand. Eindstand uiteindelijk 17-8 in het voordeel van Sportclub. Volgende week speelt Boelenslaan uit tegen Emmeloord. Voor Boelenslaan scoorden; Jan de Graaf drie keer, Sietse de Boer drie keer en Jan Boomsma en Elske van Oosten.