5.4 °C

Johan Haarsma wint titel op NK Karting

ma 14 november 2011, 14.40 uur

DRACHTEN - Johan Haarsma (15) uit Drachten van Kartteam A6.NL, heeft op circuit Park Berghem(NB) de titel in de BNL klasse(Benelux)veroverd. De eerste manche eindigde Johan als 2e . Manche2 1 ronde voor het einde uitgevallen door mankement.

Zaterdag en Zondag 29/30 Oktober stond de laatste wedstrijd op het programma van het NK en BNL karten in de RK1 senioren klasse. Johan Haarsma had zondag genoeg aan een overwinning en een tweede plaats in de 2e heat waren genoeg voor het kampioenschap.( Foto 1 Johan in de midden, foto 2 Johan links)

In de eerste heat startte Johan daarom vanaf de tweede plek en wist meteen de leiding over te nemen. Samen met de nr 2 Marco Jonkers wisten ze een gat te slaan met de rest. Echter Marco had iets meer tempo en nam de leiding over Johan kon volgen maar kwam er niet meer voorbij. Johan verhoogde de druk op Marco, maar er was geen ruimte om er nog voorbij, zodoende een 2e plaats in manche 1.

De tweede heat mocht Johan wederom als 2e starten. Ook nu pakte Johan meteen de leiding en waren de verschillen erg klein. Net als in de 1e heat kan Marco het tempo van Johan volgen .Dit betekend dus vuurwerk voor de rest van de race, degene die als eerste over de streep kwam was kampioen. Tijdens de gehele manche werd er meerdere malen van positie gewisseld en was het nog niet zeker wie ging winnen .Helaas 1 ronde voor het einde was er een mankement aan de kart van Johan waardoor de winst niet meer mogelijk was.

Al met al een 4e plaatst overall ,en genoeg punten behaald voor de BNL titel, in de stand in het NK is Johan op de 2e plaats geëindigd. (Note: 4 wedstrijden telden mee voor de BNL titel en hierin heeft Johan de meeste punten gescoord) Dit in zijn eerste jaar bij de senioren mag oprecht een topprestatie worden genoemd. Dit op het hoogste niveau 4 takt bij de KNAF.