Account
Logo
Zoeken
10.3 °C

Jonge meisjes bang voor potloodventer

vr 28 oktober 2011, 14.02 uur

LEEUWARDEN - Een potloodventer uit Leeuwarden heeft eind 2009 behoorlijk wat jonge meisjes de stuipen op het lijf gejaagd. De man maakte er een gewoonte van om te doen alsof hij tegen zijn auto stond te plassen terwijl de meisjes aan kwamen fietsen. Op het moment dat de meisjes de auto passeerden, draaide de Leeuwarder zich om om zijn geslachtsdeel te laten zien. De Leeuwarder had bij de politie verklaard dat het hem niet alleen ging om het plassen.

Het ging hem er ook om zijn piemel te laten zien en om de reacties van de meisjes. Dat hij een paar keer achter de meisjes aan was gereden, zoals een paar slachtoffers hadden verklaard, ontkende hij. Hij was wel uit op reacties, die soms 'ook wel leuk' waren, zo zei hij vrijdag tegen de politierechter.

Op 29 oktober joeg de verdachte bij Blije een meisje van 12 jaar de stuipen op het lijf. De man stond naast een witte bestelbus toen het meisje voorbijfietste. Het leek het alsof hij zichzelf aftrok.

Op 6 november werd de potloodventer bij Harkema gesignaleerd. Twee 15-jarige meisjes schrokken zich wezenloos toen de man zich plotseling omdraaide met zijn piemel uit de broek. De schrik zat er pas goed in toen de man de meisjes ook nog eens toeterend achtervolgde.

Op 12 november waren twee meisjes er getuige van de Leeuwarder uit zijn auto sprong met de broek op de knieën en zijn geslachtsdeel in zijn handen. Verschillende slachtoffers zijn de verdachte vaker tegengekomen.

De man zei dat hij destijds niet lekker in zijn vel zat: 'Ik was boos op alles en iedereen in die tijd'. Hij is uit zichzelf in behandeling gegaan. De rechter bepaalde dat hij daarmee door moet gaan. De rechter vond dat bewezen kon worden dat de man in elk geval tien keer zijn geslachtsdeel heeft laten zien. Omdat de feiten behoorlijk oud zijn kreeg de Leeuwarder een relatief lage werkstraf. Hij moet 60 uur aan de bak en hij kreeg een voorwaardelijke celstraf van een maand. De man moet aan twee meisjes schadevergoedingen van 480 en 533 euro betalen. De meisjes durfden niet meer alleen naar school te fietsen, ze moesten gebracht worden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer