Account
Logo
Zoeken
6.7 °C

Duo opgepakt na diefstal eigen auto

wo 12 oktober 2011, 9.18 uur

DRACHTEN - De politie heeft dinsdagmorgen twee Drachtsters van 19 en 28 jaar aangehouden op verdenking van bedreiging, diefstal en huisvredebreuk. De mannen waren het niet eens met de kosten die gemoeid waren in verband met de reparatie van hun auto. Toen de garagehouder uit Drachten de auto niet wilde afgegeven omdat dat rekening niet was betaald (recht van retentie), ontstond er een handgemeen waarbij de mannen een 21-jarige werknemer bedreigden en vervolgens de sleutels van de auto wegnamen.

De politie werd gebeld en beide verdachten konden op de Lauwers worden aangehouden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De auto werd in beslaggenomen en teruggegeven aan de garage. De mannen krijgen de auto pas terug als de rekening is betaald. Uit onderzoek bleek verder dat de 28-jarige verdachte met een verlopen rijbewijs de auto bestuurde. Tegen beide verdachten werd proces-verbaal opgemaakt. Het slachtoffer deed aangifte.

Verhaal van tegenpartij
Volgens de 28-jarige Drachtster is alles anders gegaan dan de garagehouder beweerd. Hij had zijn auto langsgebracht voor een reparatie en daarbij al aangegeven welke onderdelen (draagarm en vering was stuk red.) vervangen moesten worden. De garage gaf aan dat het zo'n 1100 euro zou gaan kosten en daar was de Drachtster het niet mee eens aangezien de onderdelen via internet ook voor zo'n 300 euro te verkrijgen. Te meer omdat de auto niet veel meer waard is dan de geoffreerde 1100 euro.

De auto eigenaar besloot daarop om zijn auto weer mee te nemen en kreeg toen te horen dat er nog zo'n 90 euro in rekening werd gebracht. Hij moest betalen maar was het daar niet mee eens. Hij wilde wegrijden en werd toen klemgereden. Eenmaal binnen zou een personeelslid met een moker op de twee Drachtsters zijn afgekomen waarom één van de twee de bedreiging uitte: "Als je dat nog een keer doet dan steek ik je neer...."

De garagehouder wilde de politie bellen en de Drachtsters hebben zo'n 15 minuten gewacht. Toen er geen politie kwam, zijn ze weggereden. Korte tijd daarna werd de Drachtster klemgereden door de politie en werd hij meegenomen naar het bureau voor verhoor.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie


regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand