4.2 °C

Drachtster Boys bekert verder met 1-8

za 1 oktober 2011, 18.41 uur

HARLINGEN - In het poulesysteem van de Noordelijke beker speelde Drachtster Boys de eerste wedstrijd tegen Exstador uit Harlingen. De hoofdklasser –niet goed begonnen in de competitie- had niets in te brengen tegen de geconcentreerd spelende Drachtsters. Na vier minuten werd Arnaud Donker onreglementair gestopt en mochten de Boys een overtalsituatie uitspelen. Martin Douwsma schoot hard raak: 0 – 1. Snel daarna onderschepte Jan Sierksma na goed doorjagen de bal en tikte beheerst 0 – 2 binnen.

Halverwege de eerste helft werd de vleugel vrij gemaakt voor Martin Douwsma en deze wist wel raad met de ontstane ruimte: 0 – 3. Hierna zakte de wedstrijd wat in. Drachtster Boys ging afwachtender spelen, maar de thuisclub kon niet echt een vuist maken.

In de tweede helft speelde Drachtster Boys bewegelijker, gevarieerder en werd er soms langdurig op balbezit gespeeld. Dat leverde uiteindelijk veel kansen op. Rudolf Smedinga knalde de rebound van een afgeslagen schot van Arnaud Donker tegen de touwen en Benjamin Donker stelde Martin Douwsma in staat te scoren, die dat met een fraaie beweging deed: 0 – 5. Als dank legde Douwsma de bal nu klaar voor dezelfde Donker en de Boys kwamen op zes doelpunten voorsprong.

In de slotfase scoorde ook Alex Namgalauri en liet Martin Douwsma nog weer zien over een hard en zuiver schot te beschikken: 0 – 8. Het was jammer dat door concentratieverlies Exstador mocht scoren, maar met een 1 – 8 einduitslag kon Drachtster Boys toch wel tevreden zijn en lijken de Beker perspectieven goed.