Account
Logo
Zoeken
4.7 °C

Drugshandel in Vogelbuurt aangepakt

za 1 oktober 2011, 15.17 uur

DRACHTEN - De politie heeft vrijdagavond in de wijk de Vogelbuurt in Drachten een actie gehouden om de drugshandel in deze wijk aan te pakken. Het sterke vermoeden bestond dat een 28-jarige inwoner van Drachten vanuit zijn woning in de wijk in drugs dealde. Reden voor de agenten om in actie te komen.

Al snel kwam een 18-jarige inwoner van Drachten in beeld. Hij ging de woning binnen en kwam niet veel later weer naar buiten. De man werd staande gehouden en gefouilleerd. Hij bleek in het bezit te zijn van kleine hoeveelheid harddrugs die hij net in de betreffende woning had gekocht.

Niet veel later arriveerden er wederom twee personen bij de woning. Ook dit duo verliet de woning al weer snel en vertrok samen met een derde persoon in een auto. De bestuurder kreeg een stopteken. De 24-jarige bestuurder uit Blije en zijn twee passagiers, twee mannen van 24 en 38 uit Ferwert, werden aangehouden voor het handelen en het in bezit hebben van harddrugs. In de auto vonden de agenten namelijk een grote hoeveelheid speed, een weegschaal en een mes. Dit alles werd in beslag genomen.

Het trio werd voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten. Vervolgens gingen de agenten weer terug naar de betreffende woning in de wijk de Vogelbuurt. De 28-jarige bewoner werd aangehouden. Even als twee bezoekers van 16 en 18 jaar uit Drachten. Het duo was namelijk in het bezit van harddrugs. Dit werd in beslag genomen en ook een hoeveelheid geld dat de 28-jarige bewoner vermoedelijk met de handel had verkregen. Ook deze drie verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

Alleen de 18-jarige man uit Drachten, die als eerste werd aangehouden, mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Tegen hem werd wel proces-verbaal opgemaakt.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
76.2%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.6%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'