Account
Logo
Zoeken
10 °C

Eis: celstraf voor twee 'knock-outs'

vr 30 september 2011, 12.20 uur

LEEUWARDEN - Een 24-jarige Dokkumer heeft volgens de officier van justitie erg veel risico genomen, toen hij in de nacht van 29 mei een 23-jarige stadgenoot mishandelde. De Dokkumer zou het slachtoffer volgens sommige getuigen tegen of in de buurt van het hoofd hebben geschopt. De Dokkumer droeg werkschoenen met stalen neuzen. Daardoor had het volgens de officier veel erger kunnen aflopen.

De officier gaat uit van een poging tot doodslag en eiste vrijdagochtend een celstraf van 6 maanden, plus 10 maanden voorwaardelijk. De schadeclaim van het slachtoffer, de man vordert bijna 2300 euro, kan wat de officier betreft worden toegewezen. De verdachte zei dat hij het slachtoffer absoluut niet hard heeft geschopt. Nadat hij de ander tot twee keer toe had neergeslagen gaf hij tot slot een soort duwtje met de voet tegen de hals.

De verdachte zat achter de gokkast in een café aan de A.J. Van der Poortstraat toen hij vanuit het niets een harde klap in de nek voelde. Buiten gaf de Dokkumer de ander twee tikken. Het slachtoffer zou toen voor het eerst knock-out zijn gegaan. Toen hij weer bijkwam, ging de 23-jarige terug naar het café om verhaal te halen. De verdachte dacht dat de man zijn vrouw iets aan wilde doen en haalde opnieuw uit. Het slachtoffer viel in de stekelbosjes, hij zou voor de tweede keer buiten westen zijn geraakt.

De man had later van anderen gehoord dat de eigenares van het café hem gereanimeerd had. In het ziekenhuis werd geconstateerd dat hij diverse kneuzingen op zijn lichaam had. Een voortand was half afgebroken en in een paar andere tanden zaten scheurtjes. De verdachte wil alleen de tandarts en andere kosten betalen, niet de door het slachtoffer geclaimde 1750 euro smartengeld. De Dokkumer zei dat hij zelf ook nog altijd last van zijn nek heeft. Uitspraak: 14 oktober.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag


regionaal nieuws

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette



regionaal nieuws

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland




regionaal nieuws

Zes lintjes uitgereikt in Noardeast-Fryslân

Zes lintjes uitgereikt in Noardeast-Fryslân