Account
Logo
Zoeken
6.3 °C

Eis tbs voor seks met 14-jarig meisje

do 29 september 2011, 18.02 uur

LEEUWARDEN - Tegen een 26-jarige inwoner van Oentsjerk is donderdag bij de rechtbank in Leeuwarden een celstraf van zes maanden en tbs met voorwaarden (de 'lichte' vorm van tbs) geëist. De officier van justitie vindt dat bewezen kan worden dat de Oenstjerker in 2009 seks heeft gehad met een toen 14-jarig meisje. De verdachte ontkent. Hij zegt dat hij wel seks met het meisje heeft gehad, maar dat zij dat zelf ook wilde.

De Oenstjerker heeft geen beste reputatie op het gebied van zedendelicten. In het verleden is hij meerdere malen veroordeeld voor het plegen van ontucht of het hebben van seks met een minderjarige. De officier noemde de Oentsjerker 'een kruitvat dat weer tot ontploffing zou kunnen komen'. Een tbs-behandeling in een kliniek is volgens de officier dan ook onontkoombaar. De verdachte zou het meisje verschillende malen hebben gedwongen seks met hem te hebben. Het meisje wou het niet, maar ze durfde ook niet echt nee te zeggen. De twee hadden via MSN contact met elkaar gekregen. De eerste ontmoeting vond plaats op het NS-station in Buitenpost. De man zou die eerste keer in een parkje in Buitenpost seks met het meisje gehad hebben.

Later zou dat ook nog eens zijn gebeurd in zijn huisje in zijn toenmalige woonplaats Augustinusga. De buren van het meisje kenden de reputatie van de verdachte en waarschuwden zijn ouders. De Oentsjerker beweerde dat hij zijn leven inmiddels heeft gebeterd. Hij heeft een vriendin en een dochter van vijf maanden. Hij wil verder met zijn leven. 'Ik vind het heel jammer dat er mensen zijn die dat dwarsbomen', zei hij.

De officier zag in het strafblad 'een verontrustende lijn'. Volgens gedragsdeskundigen is de verdachte vanwege een psychische stoornis verminderd toerekeningsvatbaar. Hij zou behandeld moeten worden en ook de deskundigen zien dat het liefst gebeuren in het kader van de tbs-maatregel. Uitspraak: 13 oktober.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.2%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
29.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!