6.3 °C

GSVV verliest van ROPTA BOYS

zo 18 september 2011, 21.40 uur

GERKESKLOOSTER - Voor de vele toeschouwers was de wedstrijd GSVV-Ropta Boys heel spannend, met vele doelkansen, veel gele kaarten en een uitblinkende keeper Johannes van der Meer van GSVV. Eindstand 0-1.

Wat de hoofdmacht van GSVV afgelopen zaterdag niet lukte, lukte Pupil van de week Gerjan Huisman wel en dat was scoren tegen Ropta Boys. Het was Ropta Boys dat vol strijd aan de wedstrijd begon en daar had GSVV vanaf de eerste minuut moeite mee. Het eerste kwartier was dan ook volledig voor Ropta Boys en dit leidde in de 12e minuut tot een doelpunt van Birhanu Rispens nadat de GSVV verdediging een verre inworp niet goed verwerkte.

GSVV kwam niet lekker in hun spel en het was aan keeper Johannes van der Meer te danken dat de spelers met 0-1 de rust ingingen. Ook de stand van de gele kaarten bleek in het voordeel van Ropta Boys te zijn, 1-2. Na rust kwam GSVV wat beter in het spel, maar de eerste kans was voor Birhanu Rispens die op de vuisten van de keeper schoot. In de 57e een goeie kans van Oeds Kuipers, maar ook de keeper van Ropta Boys stond op zijn plaats deze middag.

In de 60e minuut kreeg Ietze Durk Keuning zijn 2e gele kaart van scheidrechter Kuipers uit Groningen en moest dus vertrekken. Met 10 man was GSVV veel feller en kreeg meer kansen dan in het eerste uur. Schoten op de paal en kopballen op de lat, het hoorde er allemaal bij deze middag. Gescoord werd er niet meer, mede dankzij uitstekend keepers werk en een sterk verdedigende Fere Annema, die de spits van Ropta Boys geen kans gaf te scoren.

Wel werden er nog verschillende gele kaarten aan GSVV spelers uitgedeeld. Een boeiende wedstrijd met een verdiende winnaar en een goeie scheidsrechter, welke soms te gemakkelijk het geel te voorschijn haalde. Deze week speelt GSVV twee wedstrijden, dinsdagavond thuis tegen Burdaard en zaterdag tegen Blue Boys in Nijbeets.