Account
Logo
Zoeken
8.3 °C

Drachten: Thalenpark gerenoveerd

zo 18 september 2011, 15.52 uur

DRACHTEN - Na een jaar van renovatie staat het Thalenpark in Drachten er weer piekfijn bij. De renovatie van park - dat ligt tussen de Lange West en de Leerlooiersstraat - ging in september 2010 van start. Eerst werden oude en zieke bomen gepakt en konden de gezonde bomen blijven staan. Na de winterperiode werden de werkzaamheden vervolgd met onder andere het uitgraven van de vijvers.

Het park werd vervolgens gevuld met heel wat nieuwe bomen, struiken en planten. Het is de bedoeling dat hiermee het park zijn oude karakter weer terug krijgt. Verder werden er nieuwe voetpaden met een bruggetje aangelegd en werden er bankjes geplaatst en afvalbakken. Ook werd er gedacht aan de jeugd met zitplaatsen en een speeltoestel met water. Langs de Leerlooierstraat is er verder meer (gratis) parkeerruimte gecreëerd en daar wordt op dit moment al goed gebruik van gemaakt.

In het weekend van 24 en 25 september staat Drachten bol van de activiteiten vanwege de officiële opening van het park. Zo zijn er zaterdag 24 september verschillende optredens van bands. Zondag 25 september is er het begin van de culturele activiteiten 'OPEN DIE DEUR' waar verschillende organisaties aan mee doen. De officiële opening van het park wordt dan ook gehouden.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
21.7%
Nee  
52.2%
Maakt me niet uit  
26.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Ochtendrit na kroegavond wordt hele dure grap

Ochtendrit na kroegavond wordt hele dure grap

regionaal nieuws

Stroomstoring treft regio Eanjum

Stroomstoring treft regio Eanjum



regionaal nieuws

'Kleine windmolens ook voor particulieren toestaan'

'Kleine windmolens ook voor particulieren toestaan'