8.8 °C

Geduldige dames Drachtster Boys winnen

za 17 september 2011, 20.10 uur

DRACHTEN - Voor de dames van Drachtster Boys zaal was het de eerste wedstrijd in de Eredivisie. Spannend genoeg omdat tegenstander Noordzee hun eerste wedstrijd met 0-6 had gewonnen van Bierstekers Da 1. Vanaf de eerste minuut namen de Drachtster dames het initiatief en drukten de dames van Noordzee op hun eigen helft.

Noordzee had ook zeker niet de intenties om aanvallend te spelen en liet het initiatief aan de Drachtster dames om te loeren op een countermogelijkheid. Tot veel kansen leidde dat niet in de eerste helft. Behalve een kans van Jessie prijs was alleen Vera Veelers gelukkig met een afgevallen bal en dat resulteerde in de 0-1 voor Dr.Boys.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde. Noordzee op eigen helft en Dr.Boys geduldig wachten op een kans om de spitsen Annie Postma of Jessie Prijs te bereiken. Nog vermeldings waardig was de gele kaart voor Jessie Prijs. Onnodig, echter geen tijdstraf maar een boeking.

In de achtste minuut een schot van Vera Veelers, enigszins verkeerd beoordeeld door de tegenstander en de 0-2 was een feit. De keepster van Noordzee( Krishna Meeuwis) had een aantal uitstekende reddingen. Een geduldig spelend Drachtster Boys speelde de wedstrijd gedisciplineerd uit.

Eindstand Noordzee Da 1 tegen Dr.Boys Da 1 0-2.