6.7 °C

Drachtster Boys wint van WMC

za 17 september 2011, 11.10 uur

DRACHTEN - Na de ongelukkige nederlaag van vorige week stond een gretig Drachtster Boys aan de aftrap in de Korfbalhal. Zeer gretig, want na 24 seconden lag de bal achter de zwak acterende doelman van WMC. Smedinga was de bedenker, Namgalauri de uitvoerder en Benjamin Donker de afmaker bij de tweede paal: 1 – 0. Drie minuten later bekroonde dezelfde Alex Namgalauri zijn sterke optreden met een -houdbaar- doelpunt en maakten de Boys dus een bliksemstart. De Groningers uit Winschoten liepen in deze fase geheel achter de feiten aan en na zeven minuten onderstreepte aanwinst Martin Douwsma dat door naar binnen te versnellen en zuiver te mikken: 3 – 0.

Halverwege de eerste helft begon WMC aan te dringen en verdiende een corner. Een geslaagde variant zette de Drachtster defensie op het verkeerde been en doelman Westerhof had het nakijken. Maar nog geen twee minuten daarna veroverde Martin Douwsma de bal, versnelde, schudde een tegenstander af en bediende de snelle Jan Sierksma op maat: 4 – 1. Vlak voor het rustsignaal van de sterk leidende arbiter Klinkhamer -hij liet beide teams lekker voetballen en floot niet om iedere kleinigheid- scoorde Benjamin Donker attent na een afgeslagen schot van Rudolf Smedinga.

De tweede helft was minder aantrekkelijk. Drachtster Boys gaf het initiatief aan WMC en probeerde via counters de score te verhogen. Omdat de spanning wat uit de wedstrijd was werd het spel wat slordiger. WMC probeerde van alles, maar had weinig succes, ook al omdat doelman Luuk Westerhof heer en meester was. Halverwege de tweede helft scoorde Arnaud Donker van afstand zijn traditionele onmogelijke doelpunt en kwam WMC vlot daarna op 6 – 2. In de slotfase behield Martin Douwsma het overzicht en kon Rudolf Smedinga de 7 – 2 eindstand binnenschieten.