11.3 °C

Drachtster Boys verliest van De Weide

za 10 september 2011, 13.08 uur

DRACHTEN - In een spectaculaire slotfase leek Drachtster Boys uiteindelijk aan het langste eind te trekken maar niets was minder waar. Terwijl De Weide in een ondertal miraculeus overeind bleef en Drachtster Boys verzuimde de verdiende winnende te maken, sloegen de Drenten aan de andere kant genadeloos toe: 5 – 4. Een teleurstellend begin voor het team dat eigenlijk het meest aanspraak mocht maken op de overwinning.

Drachtster Boys nam De Weide direct onder vuur in Hoogeveen. Maar hoewel genoeg kansen, een doelpunt viel er niet. Het waren de Drenten die uiteindelijk na achttien minuten op voorsprong kwamen na een goede individuele actie. Drachtster Boys stelde echter direct orde op zaken door een knal van Arnaud Donker en vervolgens zette Donker zijn broer Benjamin aan het werk: 1 – 2.

Vanaf dat moment begon de scheidsrechter warrig te fluiten en liep Drachtster Boys tegen een gele kaart op, hoewel De Weide daar meer recht op had. Onder aanvoering van de sterk keepende Bert van der Werff, die Luuk Westerhof verving, hielden de Boys het doel schoon.

Na rust had Drachtster Boys volkomen onnodig balverlies en De Weide kon gretig profiteren: 2 – 2. Halverwege de tweede helft stuurde Martin Douwsma Benjamin Donker weg en hij noteerde 2 – 3. Zes minuten voor tijd liep Drachtster Boys weer tegen een gele kaart aan en De Weide kon dit uitspelen: 3 -3. Direct daarop volgend wist Martin Douwsma met een fraaie punter de Boys weer op voorsprong te zetten. De Weide kwam echter sterk terug tot 4 – 4 door een prachtige vrije trap: 4 – 4.

En toen begon de al eerder beschreven slotfase waarin Drachtster Boys verzuimde het overtal te benutten en de keeper van De Weide een aantal onwaarschijnlijke reddingen verrichte. Hoewel de overwinning voor de Boys voor het grijpen lag wist juist de thuisclub te profiteren en te scoren. Een verrassende winst voor het taaie De Weide en een teleurstellend begin voor Drachtster Boys.