Account
Logo
Zoeken
8.3 °C
© Geurt P. Maassen van den Brink

Spelweek Boelenslaan treft goed weer

zo 4 september 2011, 13.20 uur

BOELENSLAAN - De spelweekcommissie van Boelenslaan kan terugkijken op een zeer geslaagde spelweek. Al sinds jaar en dag wordt in de laatste week van de schoolvakantie een spelweek georganiseerd.

De week begon op dinsdag, met balonnen oplaten, straattekenen en theater van Drie in de Kast uit Peize. Dit alles was voor de jeugd tot en met 12 jaar.

's Avonds werd een film vertoond van Boelenslaan, uit 1969. Deze film was al eens vaker vertoond, alleen waren nu de namen van de dorpsgenoten erbij gezet. Menigeen herkende zichzelf. Na de film was het tijd voor Bingo. die over 12 ronden werd gespeeld.

Op woensdag konden de kinderen genieten van schminken, onbeperkt poffertjes eten en kooivoetbal. Voor de volwassenen stond 's avonds het volleybaltoernooi op het programma.

De donderdag stond in het teken van de zeskamp, 's middags voor de jeugd en 's avonds voor de ouderen. Er werd bij deze zeskamp door acht groepen gestreden, waarbij het team van Piet de winaar werd.

Op vrijdag gingen de kinderen naar Karin's feestboerderij in Surhuizum, alwaar de kinderen naar hartelust konden spelen en waar ze een portie patat kregen. Voor jeugd en ouderen stond op vrijdag de playbackshow op het programma. Hoewel hier en daar de artiesten toch nog wat zenuwachtig waren, werden er toch dertien acts opgevoerd. Er was zelfs één artieste, die driemaal een optreden verzorgde. Zij viel dubbel in de prijzen, met winnaar Sister Act en de tweede prijs Blue Brothers. De opkomst van het publiek bij de playackshow overtrof alle verwachtingen.

Op zaterdagmiddag konden de fietsliefhebbers een fietstocht fietsen op de grens van Friesland en Groningen. De fietstocht voerde langs Surhuizum en Opende. Na 22,5 kilomeer was de finish weer bij De Smoutte. Daar was 's avonds een Back to the Sixties avond, het thema van deze spelweek.

Meer foto's in het fotonieuws en op de site van Geurt (onder diversen) en van Joop.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Onwel geraakte automobilist ramt hekwerk

Onwel geraakte automobilist ramt hekwerk