7.7 °C

Harkemase Boys verliest van GVVV

za 3 september 2011, 19.24 uur

HARKEMA - Harkemase Boys verloor zaterdagmiddag met 4-2 van een veel makkelijker combinerend GVVV. De mannen van Wieb Rodenhuis werden vanaf het begin onder druk gezet door de thuisploeg en de 2-0 ruststand was geenszins geflatteerd. Drie minuten na rust viel de 3-0 waarna veel Boys-supporters vreesden voor een afstraffing. Die bleef uit door doelpunten van Oebele Schokker en de in de spits debuterende Marcel Pannekoek.

Vanaf het begin wist GVVV gevaar te stichten door meermalen over de rechterkant uit te breken. De eerste kans was dan ook voor de thuisploeg maar Simon Brouwer struikelde waardoor zijn schot een makkelijke prooi was voor doelman Jacob de Vries. Twee minuten later was het wel raak toen Dennis van Meegdenburg een voorzet vanaf recht binnen kon lopen.

Het eerste gevaar van Harkemase Boys werd gesticht door Oebele Schokker die zichzelf op de rand van de zestien prima vrijspeelde maar diens schot kon uit het doel gestompt worden door doelman Niels Willemse van GVVV. Daarna was het weer de thuisploeg die het tempo van de wedstrijd dicteerde. Harkemase Boys keek lijdzaam toe hoe GVVV keer op keer voor Jacob de Vries verscheen.

Kansen van Van Meegdenburg en Joey Snijder werden gelukkig niet verzilverd en ook een prachtige boogbal van Wilco de Hartog over zo’n 45 meter miste op een haar na het doel van De Vries. Het enigste gevaar van de kant van de Boys kwam in de 34ste minuut uit een corner van Oebele Schokker vanaf rechts. De bal was echter iets te scherp waardoor Koos Werkman er net niet met zijn hoofd bij kon. In diezelfde minuut verraste Koen Oost bijna De Vries in de korte hoek met een verdekt schot maar de bal belandde in het zijnet.

Drie minuten voor rust wist de thuisploeg weer over rechts uit te breken waarna Joey Snijder er als de kippen bij was om de voorzet binnen te tikken.

Drie minuten na rust volgde de nekslag toen een schot van Rodney Hofman door Jacob de Vries voor de voeten van Simon Brouwer werd gestompt die makkelijk de 3-0 tegen de touwen kon schieten. Vak daarna mocht Oebele Schokker twee keer opstomen naar het doel van Niels Willemse. Zijn eerste schot verdween net over het doel maar de tweede poging belandde wel tussen de palen.

Twintig minuten maakte Van Meegdenburg het verschil weer drie doelpunten door de bal in twee keer binnen te koppen. Zijn eerste inzet met het hoofd stuiterde terug van de lat maar de rebound mocht de GVVV-aanvaller ongestoord binnen knikken. De prima debuterende Marcel Pannekoek maakte twee minuten later de stand iets dragelijker voor de Boys door de 4-2 te scoren.

De enigste kans die Harkemase Boys in de tweede helft kreeg om de aansluitingstreffer te scoren kwam uit een dood spelmoment. De vrije trap van Schokker vijf minuten voor tijd kon echter net onder de lat vandaan getikt worden door doelman Willemse van GVVV. In de slotfase kreeg de thuisploeg kans op kans maar de stand bleef onveranderd 4-2.

Door dit resultaat blijft Harkemase Boys voorlaatst door het verlies van Lisse tegen Katwijk. GVVV is nu de nieuwe trotse koploper doordat Genemuiden met 1-1 gelijkspeelde tegen Rijnsburgse Boys. Komende zaterdag mogen de Boys op eigen veld proberen de eerste competitiezege van dit seizoen te boeken wanneer Barendrecht op bezoek komt op sportpark De Bosk.