Account
Logo
Zoeken
4.7 °C
© Jochem Wiersma

Prachtige Swarte Cross Blije

za 20 augustus 2011, 23.22 uur

BLIJE - Zaterdag is aan de Mieddyk onder Blije de laatste Swarte Cross verreden.

Onder prachtige weersomstandigheden werd er gestreden in de standaardklasse 1600cc, 2000cc, stockcars F1, âlde lullen, damesklasse en motoren. Na twee race's moest het parcour al onder handen worden genomen, omdat het veel te nat was. Na enige vertraging konden de race's hervat worden.

Tot de finale deden de coureurs het rustig op de baan en gebeurden er géén schokkende ongelukken. Echter tijdens de finale van de motoren kwam een coureur zeer ernstig ten val. De situatie liet zich eerst zeer ernstig aanzien. De motorrijder lag met zijn hoofd naar beneden bij een sloot, maar gelukkig kwam hij na enige monenten weer bij. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Na de herstart ging het op dezelfde plek direct weer mis. De motorrijder kwam weer overeind en hij ging lopend van het parcour. Later kreeg hij klachten en ook hij is alsnog per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Bij de finale van auto's was er een aanrijding. Hierbij klaagde een coureur over nekklachten. Hierop werd de brandweer gealarmeerd die het slachtoffer uit de auto heeft gehaald.

De organisatie heeft hierna in goed overleg met de coureurs besloten om niet verder te rijden. Hiermee kwam er een abrupt einde aan de Swarte Cross, die overigens onder een andere naam volgend jaar weer zal worden gehouden.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.5%
Nee  
55.3%
Maakt me niet uit  
18.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!