Account
Logo
Zoeken
13 °C

VBV voorzitter afd. Fryslan, Frans Kloosterman ontvangt de aanmeldingen van Jan Krol, groepscommandant Anjum.

Onrust brandweer NO-Fr. neemt toe

di 16 augustus 2011, 10.08 uur

EANJUM - Afgelopen week is ook de voltallige ploeg van brandweer Anjum betalend lid geworden van de Vakvereniging voor Brandweer Vrijwilligers (VBV).

Net als het korps Ternaard, gaan ook de vrijwilligers van het korps Anjum een onzekere periode tegemoet. Het is de bedoeling om beide korpsen in te krimpen van een Ts 6 naar een Ts 4. Dit betekend dat er met 4 personen kan worden uitgerukt, wat de veiligheid van de burgers en de vrijwilligers niet ten goede komt. In principe is een Ts 4 alleen voor kleinschalige inzetten, voor iets grotere inzetten moet dan al een beroep worden gedaan bij de collega`s van het korps Dokkum, waarmee de aanrijdtijd ongeveer 20 / 25 minuten wordt.

“Niet alleen de veiligheid van de brandweermensen zelf, maar ook de veiligheid van de burgers in ons verzorgingsgebied ligt ons na aan het hart. Wij willen die inwoners gewoon de beste hulp bij calamiteiten kunnen geven”, aldus een bezorgde groepscommandant van korps Anjum.

Een nieuwe wet op de veiligheidsregio, de vorming van een nieuwe Brandweer regio Fryslân, het oprekken van opkomsttijden van de brandweer en wellicht zelfs sluiting of samenvoegingen van brandweer kazernes, zijn onderwerpen die de brandweer vrijwilliger persoonlijk aan gaan. Het lidmaatschap van de VBV, en daarbij aansluiting bij een vakcentrale, geeft de vrijwilligers een mogelijkheid om hun stem te laten horen.

Volgens Jan Krol, groepscommandant van brandweer Anjum, is het lidmaatschap van de VBV belangrijk, omdat deze vereniging opkomt voor de belangen van de brandweervrijwilliger en hun veiligheid.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




ondernemend nieuws

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering




regionaal nieuws

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919


regionaal nieuws

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen


regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland