Account
Logo
Zoeken
13.8 °C
© WâldNet

Burgum: heli-inzet bij zoektocht dief

ma 15 augustus 2011, 18.18 uur

BURGUM - De politie heeft maandag aan het begin van de avond korte tijd een politie-helikopter ingezet om een dief te kunnen vinden. Deze 41-jarige verdachte uit Drachten stal rond 17.00 uur in een woning aan de Noordermeer in Burgum een laptop, fotocamera en portemonnee en werd hierbij overlopen toen de 51-jarige bewoner thuis kwam. Na de diefstal zijn gelijk meerdere eenheden van de politie ter plaatse gekomen om te zoeken naar de dief. Hij was de woning binnengekomen via een raam.

Omdat de verdachte een bekende van de politie was, was het de politie er alles aan gelegen om de dief in de kraag te vatten. Naast de inzet van de helikopter werd om 17.45 uur een Burgernet ingezet om Burgumers te attenderen op de dief. Volgens de politie heeft de man een donkere huidskleur, is het een bokserstype, 1.70 meter lang en kalend. Na de diefstal van de laptop werd de dief overlopen en vluchtte te voet. Hij kon zijn zwarte scooter niet meer meenemen. Die trof de politie in de berm aan.

Rond 19.00 uur wist de politie de verdachte aan te houden. Een buurtbewoner, die op de hoogte was van de gevluchte dief, maakte een wandeling op de Miensker toen hij de verdachte tegen kwam. Hij vroeg in het Nederlands de weg naar Hurdegaryp. Hij liep richting de Nieuwstad en verdween toen het weiland in. De buurtbewoner voelde naar eigen zeggen gelijk nattigheid en waarschuwde de politie. Die kon hem even later op het Syl aanhouden. Hij is overgebracht naar het bureau voor verhoor. De gestolen goederen zijn niet meer aangetroffen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




ondernemend nieuws

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp






regionaal nieuws

Fries EU-debat vindt plaats in Gorredijk

Fries EU-debat vindt plaats in Gorredijk

Poll: Wat vind jij de beste bijdrage van de EU voor jou?

De euro! Geen gedoe met geld op vakantie  
39%
Vrij reizen en werken in EU-landen  
30.7%
Miljardenbijdragen voor regionale ontwikkeling  
8.8%
Gezamenlijke aanpak migratie / klimaatbeleid  
21.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!