Account
Logo
Zoeken
8.3 °C

Cardiologie Sionsberg tijdelijk dicht

za 30 juli 2011, 0.05 uur

DOKKUM - De afdeling Cardiologie van ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum sluit voor vier weken haar deuren. De afdeling draait niet goed en er is tijd nodig om orde op zaken te stellen. Er spelen al langer problemen op de afdeling. In mei kwam het ziekenhuis al onder verscherpt toezicht te staan bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Dit kwam omdat onder andere de afdeling niet 24 uur per dag bezet kon worden door de toenmalige cardiologen. Voor drie openvallende plekken in het team voert De Sionsberg nu gesprekken met nieuwe cardiologen.

“Wanneer de Inspectie een vakgroep van ons ziekenhuis onder verscherpt toezicht stelt, hebben wij de verantwoordelijkheid, zeker naar onze patiënten, om zo snel mogelijk orde op zaken te stellen binnen de vakgroep. De inspectie heeft duidelijk aangegeven wat ze van de cardiologen en van mij aan verbeteringen verwachten” aldus bestuurder van Zorggroep Pasana, de heer Krappel.

De verbeteringen kwamen niet snel genoeg en daarom heeft de heer Krappel besloten om de kliniek voor vier weken te sluiten. “De patiënten die nu op de cardiologische afdeling zijn opgenomen krijgen de zorg die ze van ons gewend zijn en blijven gewoon opgenomen tot ze zijn hersteld.” Nieuwe patiënten neemt De Sionsberg nu niet op, de polikliniek blijft wel gewoon open. “Dit geeft ons de tijd om samen met de cardiologen een beleid te ontwikkelen waarin de zorg voor Noordoost-Friesland goed wordt geregeld.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland




regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt


kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof