Account
Logo
Zoeken
6.1 °C

Inzet cameratoezicht op Profronde

di 26 juli 2011, 9.54 uur

SURHUISTERVEEN - Voor het eerst zal er tijdens en na de Profronde in Surhuisterveen cameratoezicht worden ingezet. Dat heeft de gemeente Achtkarspelen besloten in overleg met de politie en particuliere beveiligingsdiensten. Dankzij de inzet van camera's heeft de politie samen met de beveiligingsdienst vanuit een centrale post in één oogopslag zicht op het centrum van Surhuisterveen en kunnen de hulpdiensten goed worden aangestuurd.

In de laatste twee jaar liep het feest na de Profronde enigszins uit de hand toen er op diverse plaatsen vechtpartijen ontstonden. De politie moest ingrijpen. Het Wielercomité en de horeca ondernemers zijn volgens de gemeente Achtkarspelen erg gemotiveerd om blijvend te komen tot kwaliteitsverbetering van de organisatie van dit evenement. Mede daardoor is gekozen voor de inzet van cameratoezicht zodat tienduizenden mensen op plezierige en veilige wijze kunnen genieten van het evenement.

De kosten voor het cameratoezicht zijn 1500 euro en worden dit jaar betaald door de gemeente Achtkarspelen. Doordat er op korte termijn is besloten tot camera inzet, heeft de gemeente voor dit jaar de kosten voor haar rekening genomen. Er zal na de Profronde een evaluatie plaatsvinden en dan zal ook gekeken worden wie de kosten volgend jaar betaalt (alleen gemeente, of verdeeld over de verschillende partijen).

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
77%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.1%
Ik hoop dat het doorgaat!  
19.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie





regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'