Account
Logo
Zoeken
10.2 °C
Feanster Toer gehuld in roze
De Feanster Toer gehuld in roze met daarvoor de Promo-auto van het Feanster Wielercomite Foto: Edo Werkman

Feanster Toer gehuld in roze

zo 17 juli 2011, 22.08 uur

SURHUISTERVEEN - Op de vooravond van de 6e Pieter Weening Classic en de 30e Profronde van Surhuisterveen, heeft een fanatieke groep wielerfanaten de 'Feanster Toer' een roze tintje gegeven.

Na het winnen van een etappe in de Giro d'Italia mocht Pieter Weening vier dagen lang de roze leiderstrui dragen. Voor Surhuisterveen aanleiding om het jubileumjaar een roze tintje te geven. Na het winnen van een etappe in de Tour de France van 2005 is de Harrekiet boegbeeld van de naar hem vernoemde toertocht.

"De toren gebouwd in 1934 is hét symbool van het wielerdorp Surhuisterveen", vertelt Paul Werkman van H&I Surhuisterveen. De plaatselijke ondernemersvereniging, die dit jaar haar 75-jarig jubileum viert, voert de toren als beeldmerk in haar logo.

Op zaterdag 30 juli wordt de Pieter Weening Classic verreden met afstanden van 25, 40, 60 en 100 kilometer. Liefhebbers kunnen zich aanmelden via www.wielrennensurhuisterveen.nl. "Voor de Profronde op dinsdag 2 augustus verwacht Surhuisterveen 30.000 tot 40.000 bezoekers. Hiermee is het tegelijk het grootste eendaagse evenement van Friesland", aldus voorzitter Joop Heida van Stichting Wielercomité Surhuisterveen.

Op het onlangs gerenoveerde Torenplein werd zaterdag 16 juli "De sterkste man van Nederland" georganiseerd. Hiervan ziijn opnames gemaakt door de landelijke televisie die eind dit jaar worden uitgezonden. De gemeente Achtkarspelen heeft er alles opgezet om de renovatie op tijd af te krijgen en met succes.

Surhuisterveen belooft een fantastische en gezellige zomer te krijgen, in het roze!

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Inbraak bij Kapsalon Promise in Drachten

Inbraak bij Kapsalon Promise in Drachten

regionaal nieuws

Verdwaalde schildpad gered van Drachtster straat

Verdwaalde schildpad gered van Drachtster straat


Poll: Worden eilanders anders behandeld door de lokale politie?

Ja  
54.6%
Nee  
19.9%
Geen idee  
25.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




ondernemend nieuws

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp