Account
Logo
Zoeken
4.7 °C
Harkemase Boys 29 juli tegen Cambuur
Martijn Barto en Henk de Jong zullen het tegen hun oude club opnemen. Foto: Binne

Harkemase Boys 29 juli tegen Cambuur

wo 13 juli 2011, 14.24 uur

HARKEMA - Vrijdagavond 29 juli wacht Cambuur een serieuze krachtproef tegen de enigste Friese Topklasser Harkemase Boys. De Liwadders en de Waldpiken spelen tegen elkaar voor het officieuze kampioenschap van Fryslân en Leeuwarden. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark De Bosk in Harkema en begint om zeven uur.

De eerste wedstrijd om deze prestigieuze titel werd door Sc Heerenveen met 5-1 gewonnen van de Boys. ,,De ploeg die tegen ons de meeste doelpunten maakt mag zich een jaar lang de kampioen van Fryslân noemen en gaat aan de haal met een grote beker'', vertelt voorzitter Pieter Spinder. ,,Zomaar een oefenwedstrijd is leuk maar wij vonden dat er wel wat op het spel mocht staan, Heerenveen scoorde vijf keer tegen ons dus de Leeuwarders weten wat er van hen verwacht wordt.’’

De mannen van trainer Wieb Rodenhuis beginnen op donderdag 21 juli met de voorbereiding op het komende voetbalseizoen. De selectie is compleet en op verschillende posities versterkt ondanks dat drie spelers vertrokken naar een BVO.

De Harekieten gingen niet bij de pakken neerzitten en roerden zich de afgelopen week nog danig op de transfermarkt. De transfer van topspits Marnix Kolder (vorig jaar nog goed voor twaalf doelpunten in de Jupiler League) van SC Veendam naar Harkemase Boys deed het nodige stof opwaaien in voetballand.

Kolder moet de naar tegenstander Cambuur vertrokken topschutter Martijn Barto doen vergeten. De nieuwe Boysschutter zal de voet worden dwars gezet door een andere ex-Harekiet. Mart Dijkstra is namelijk het slot op de deur bij de ploeg van Alfons Arts en Henk de Jong. Drie ex-Harekieten dus bij de tegenpartij dus zal trainer Wieb Rodenhuis weinig moeite hebben om zijn mannen te motiveren voor de strijd tegen de Leeuwarders.

Vorige week zaterdag oefende Cambuur tegen Flevo Boys, het afgelopen seizoen ook Topklasser, en daar bleef de stand 1-1. Tegen Harkemase Boys, zo vlak voor de competitiestart, wordt er natuurlijk wel meer verwacht van het Leeuwarder keurkorps.

De Harekieten zijn dan net een week in training maar zullen hun huid duur verkopen. ,,Conditioneel zal Cambuur er beter voorstaan maar wij zullen vol de strijd aangaan want verliezen van Henk, Martijn en Mart willen we zeker niet’’, aldus Spinder. De grasmat ligt er ook perfect bij dus zijn alle ingrediënten zijn aanwezig voor een prachtige voetbalkraker voor jong en oud.

Kaarten voor de wedstrijd Harkemase Boys-Cambuur zijn vavaf 20 juli te koop in de voorverkoop en kosten 7,50 euro. Aan de kassa kosten de kaarten 10 euro. Kinderen tot en met twaalf jaar betalen 5 euro. Er zijn in Leeuwarden (Gerans Mode Nieuwstad 67), Harkema en Surhuisterveen voorverkoopadressen. Op www.harkemaseboys.nl staan deze voorverkoopadressen vermeld.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.5%
Nee  
55.3%
Maakt me niet uit  
18.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!