Account
Logo
Zoeken
8.4 °C

Hetze politie op feestwagen-traditie

wo 13 juli 2011, 11.45 uur

MODDERGAT - Volgens de jongeren uit Paesens Moddergat heeft de politie overdreven gereageerd toen ze afgelopen week met drie feestwagens door Dokkum reden. Het is een jarenlange traditie dat een aantal feestwagens, waarin soms wel 6000 euro is geïnvesteerd - een rondje door Dokkum rijden. De jeugd denkt dat juist veel mensen ervan genieten. De Dokkumer politie kon vorige week het tochtje niet waarderen toen ze het politiebureau op de Parklaan passeerden om vervolgens een rondje door de binnenstad te maken.

Nog voor de Woudpoort-brug werden de feestwagens door meerdere politie-eenheden staande gehouden. De jongeren vermoeden dat er helemaal geen overlast-meldingen zijn geweest en dat de agenten zelf in actie kwamen na het zien van de feestwagens. Twee weken eerder vond er namelijk een ernstig ongeval plaats met een feestwagen van Ternaard. Mogelijk was dit mede de aanleiding om in actie te komen.

"Mar do kinst net iederien oer ien kam skere" aldus de 22-jarige Durk de Jong die op één van de feestwagens zat. Hij laat nu in een reactie aan deze site de andere kant van het verhaal horen. Hij was het ook die de bewuste donderdagmiddag gelijk op de bon werd geslingerd toen hij de politie vroeg waarom ze tot stoppen werden gemaand. "Foar openbare dronkenskip sei de agent." De boete kon hij aanvaarden maar hij begrijpt niet waarom ze met groot machtsvertoon staande werden gehouden.

Naast misschien wat geluidsoverlast hebben de feestwagens van Paesens Moddergat volgens de 22-jarige Durk de Jong helemaal geen overlast veroorzaakt in Dokkum. "Wy woene de weinen graach sjen litte en in protte minsken fûnen it prachtich" aldus De Jong. "By it bejaardetehûs stiene de minsken op it balkon te swaaien." Ook ontkent hij stellig dat er ooit met bierflesjes is gegooid. Hij heeft inmiddels navraag gedaan bij de gemeente en de ambtenaren bevestigden hem dat er geen enkel bierflesje op straat is gevonden.

'Tweede tocht overdrijft politie nog meer'
De jongeren zeggen verbaasd te zijn dat de politie zaterdag bekendmaakte dat ze tot zevenmaal toe door Anjum en Morra waren gereden. "Dêr kloppet neat fan" aldus Durk de Jong. "Wy woene de weinen graach noch in kear sjen litte en wy binne ien kear op en del riden. Wy ha seker net tsjin de gevels oan stien te miegjen." Er werd volgens de opzittende wel een plaspauze ingelast maar dat vond plaats bij Metslawier waar iedereen keurig in de bosjes een geschikt plekje opzocht.

De jongeren begrijpen ook niet dat dat de politie die bewuste vrijdagavond niet even is langsgekomen. "Se koenen ús yn Damwâld wol hearre dus it is frjemd dat se ús net mear fine koenen" aldus Durk de Jong. Hij gelooft verder ook niet dat de politie contact heeft gehad met de feestcommissie aangezien de feestwagens vertrokken vanaf het terrein waar de feesttent stond en het hele dorp wist er volgens hem van.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vlammen slaan uit schoorsteen bij woning in Drachten

Vlammen slaan uit schoorsteen bij woning in Drachten

regionaal nieuws

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919



regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland


regionaal nieuws

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt



kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost