Account
Logo
Zoeken
5 °C

70-jarige in de clinch met motoragent

wo 29 juni 2011, 17.05 uur

LEEUWARDEN - De 70-jarige Drachtster moet niets van de politie hebben. 'U weet hoe sommige agenten zijn: ze hebben een enorme geldingsdrang', zei de Drachtster woensdag tegen de politierechter. Hij heeft meerdere negatieve ervaringen met de politie gehad. Het merendeel van de Nederlandse dienders doet zonder nadenken wat ze gezegd wordt, vindt de Drachtster. Dit soort politiemensen noemt hij 'huurlingen'.

Op 11 april kreeg hij onenigheid met een motoragent toen hij over een stukje autoweg fietste. De agent zag dat de 70-jarige nogal wat slingerde. Een paar auto's moesten zelfs voor hem uitwijken. De agent hield de fietser aan en vroeg om een id-bewijs. Dat wilde de Drachtster pas geven als de motoragent zich legitimeerde. Toen de politieman dat weigerde, wilde de Drachtster hem op de foto zetten.

Gevraagd naar het waarom zei hij: 'Ik wil weten wie mij verbaliseert, iedereen kan wel een politiepak aantrekken'. Deze recalcitrante houding noopte de agent ertoe versterking op te roepen. De Drachtster liet zich niet als een mak lammetje meevoeren. Hij stribbelde tegen bij het fouilleren en liet zich met veel moeite boeien. Dat was ook niet nodig, vond hij. 'Ik ben volkomen ongevaarlijk'. Daarna werd hij, vond hij zelf, 'ongecoördineerd in de politieauto gepropt'.

Hij werd uiteindelijk naar huis gestuurd met een transactievoorstel van 290 euro. Ook daar was de Drachtster het niet mee eens. Hij vond niet alleen dat het optreden van de politie 'veel te ruig' was geweest, ook de boete was absurd hoog voor iemand die van een pensioentje moet leven. De rechter hield enigszins rekening met de smalle portemonnee van de verdachte door de helft van de transactie als boete op te leggen. De andere helft is voorwaardelijk, ook als waarschuwing voor toekomstige confrontaties met wetshandhavers.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag


regionaal nieuws

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette


regionaal nieuws

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland




regionaal nieuws

Snelweg A7 volledig dicht door ongeval

Snelweg A7 volledig dicht door ongeval