Account
Logo
Zoeken
16.1 °C

Be Quick overweegt ledenstop

di 28 juni 2011, 23.58 uur

DOKKUM - Voetbalvereniging Be Quick overweegt binnenkort een ledenstop in te voeren, wanneer er geen oplossing is voor het capaciteitsprobleem van de club. Die mededeling deed voorzitter Henk van der Vaart afgelopen dinsdagavond bij de raadscommissie Samenleving. Tegenover de commissieleden zei de voorzitter van de club dat er dringend iets aan de problemen bij de club gedaan moeten worden.

Be Quick kampt naar eigen zeggen met een flink capaciteitsprobleem. Er zijn op dit moment 10 kleedkamers bij de vereniging, maar dat zou volgens de KNVB-normen 16 moeten zijn. Ook het aantal velden is te weinig. De club geeft zelf de voorkeur aan de aanleg van een extra kunstgrasveld aan de oostzijde van het hoofdveld. De kosten van dit veld zijn zo’n 3,5 tot 4 ton. Door de aanbesteding van dit veld tegelijk met de aanbesteding van een eventuele nieuwe sporthal te laten lopen, zou er nog voordeel te halen zijn.

De gemeente Dongeradeel is echter kritisch. Hoewel het ledenaantal van Be Quick wel toeneemt, is er in de hele gemeente sprake van krimp. Daarnaast zijn de normen die de gemeente hanteert (de VNG-normen) een stuk lager dan die van de KNVB. Op korte termijn zou Be Quick met andere verenigingen – bij voorkeur VV Dokkum – in overleg kunnen over het gebruik van de verschillende velden, vindt wethouder Tytsy Willemsma. “Dat is op koarte termyn in oplossing, net ideaal mar wol in oplossing”. Aan de plannen voor de lange termijn wordt nog gewerkt. Er ligt inmiddels een visie van de gemeente, waarin de plannen voor samenvoeging en concentratie van sportvoorzieningen staat beschreven.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Fries EU-debat vindt plaats in Gorredijk

Fries EU-debat vindt plaats in Gorredijk

Poll: Wat vind jij de beste bijdrage van de EU voor jou?

De euro! Geen gedoe met geld op vakantie  
35.9%
Vrij reizen en werken in EU-landen  
30.8%
Miljardenbijdragen voor regionale ontwikkeling  
9.4%
Gezamenlijke aanpak migratie / klimaatbeleid  
23.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Veertien jaar Gemeente Smallingerland op film

Veertien jaar Gemeente Smallingerland op film



kwijt / misdaad in je straat

Gestolen fiets in Drachten

Gestolen fiets in Drachten

regionaal nieuws

Drama in Drachten: zelfdoding op openbare plek

Drama in Drachten: zelfdoding op openbare plek