Account
Logo
Zoeken
11.2 °C
© Geurt P. Maassen van den Brink |  Waarnemend burgemeester Piet Adema (links) reikt de Koninklijke Erepenning uit aan voorzitter Johannes Loonstra van de jubilerende vereniging

Koninklijke Erepenning voor Excelsior

zo 26 juni 2011, 11.57 uur

SURHUIZUM - Zaterdagavond heeft waarnemend burgemeester Piet Adema een Koninklijke Erepenning uitgereikt aan de Christelijke Muziekvereniging Excelsior te Surhuizum. Excelsior ontving de erepenning ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan. Het is de eerste keer dat er in de gemeente Achtkarspelen een Koninklijke Erepenning uitgereikt is.

Excelsior is een brassband met, op dit moment, 30 leden uit Surhuizum en omliggende dorpen. De muziekvereniging heeft een goede naam en faam in Achtkarspelen en de provincie Fryslân. 100 jaar geleden was Excelsior een fanfareorkest. Later is dit omgezet in een brassband. Voor het 100-jarig jubileum werd speciaal een reünieorkest gevormd met vele oud-leden.

Tot de jaren '70 behoorde Excelsior tot de top van Nederland en speelde jarenlang in de hoogste divisie. In die jaren speelden er nog maar weinig Surhuizumers in de band en ze verhuisden naar Leeuwarden. In de jaren ’80 bleek dat het hoge niveau niet vast te houden was en de band leek te stranden. Excelsior werd door een aantal oud-leden weer naar Surhuizum gehaald. Men moest feitelijk weer opnieuw beginnen. Volwassenen en jeugd uit Surhuizum gingen op muziekles en nu komt Excelsior uit in de top van de 5e divisie. Een promotie naar de 4e divisie ligt in het verschiet.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Trekker uitgebrand in weiland

Trekker uitgebrand in weiland


regionaal nieuws

Druk en droog op eerste dag Oerrock

Druk en droog op eerste dag Oerrock

regionaal nieuws

Auto in brand gestoken in Drachten

Auto in brand gestoken in Drachten