Account
Logo
Zoeken
2.7 °C

Geen noodweer voor deo-spuitster

do 2 juni 2011, 8.30 uur

LEEUWARDEN - Een 22-jarige inwoonster van Drachten werd woensdag door de politierechter veroordeeld tot een voorwaardelijke boete van 250 euro. De vrouw had op 30 april vorig jaar een 32-jarige plaatsgenoot met deodorant in de ogen gespoten. De man was in gevecht met de vriend van de vrouw. De uitspraak van de politierechter is opmerkelijk, omdat de vriend, een 24-jarige Drachtster, eind mei werd ontslagen van rechtsvervolging.

Een andere rechter oordeelde toen dat de man uit noodweer zijn plaatsgenoot had geslagen. Ook in de zaak van de vriendin vond de officier van justitie dat er sprake was noodweer: de vrouw zei dat ze met de deo had gespoten omdat de andere man maar doorging haar vriend te slaan. Ze wilde het vechten stoppen. De rechter die woensdag over haar zaak moest oordelen dacht er anders over dan zijn collega.

De rechter vond dat de verklaringen van het slachtoffer en diens broer betrouwbaarder waren dan wat de Drachtster en haar vriend hadden verklaard. Het slachtoffer had gezegd dat de vrouw hem meteen tijdens een woordenwisseling met de vriend deodorant in de ogen had gespoten. Geen noodweer dus. De man claimde maar liefst een kleine 12.000 euro schade, voor een kostbare ketting en een ring die hij zou hebben verloren. De rechter vond dat de schadeclaim onvoldoende was onderbouwd en wees hem af.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.3%
Nee  
55.2%
Maakt me niet uit  
18.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!