Account
Logo
Zoeken
10.1 °C

Vrijspraak verkrachtingszaak Oostrum

wo 1 juni 2011, 13.59 uur

LEEUWARDEN - De 39-jarige Groninger die door de rechtbank en het gerechtshof in Leeuwarden is veroordeeld voor de verkrachting van een 13-jarig meisje uit Oostrum, is woensdag door het gerechtshof alsnog vrijgesproken. Het hof is van oordeel dat er 'redelijke twijfel' bestaat of de Groninger de dader is. Het hof hecht grote waarde aan de verklaringen die zijn afgelegd met betrekking tot het tijdstip waarop de verkrachting heeft plaatsgevonden.

Collega's van de Groninger hebben verklaard dat de man om ongeveer tien voor acht 's ochtends op de bouwplaats arriveerde. Volgens verklaringen van het slachtoffer en haar moeder is het meisje waarschijnlijk niet eerder dan twintig voor acht van huis gegaan. Op vrijwel hetzelfde tijdstip als ze door de verkrachter van de fiets is getrokken, kwam de Groninger op zijn werk.

Omdat er verder geen 'harde' bewijsmiddelen zijn die de Groninger als dader aanwijzen, kwam het hof tot een vrijspraak. De man werd eerder door de rechtbank en het hof veroordeeld tot 30 maanden cel. De verdediging ging in cassatie, waarna de Hoge Raad de zaak terugverwees naar het gerechtshof.

Het slachtoffer werd op de ochtend van 21 december 2006 verkracht. Ze was op weg naar school toen ze op de Tichelwei tussen Oostrum en Dokkum door een man van de fiets werd getrokken. De man nam haar mee het jaagpad op, waar hij haar misbruikte. De Groninger werd de volgende dag opgepakt. Zijn signalement kwam overeen met de verkrachter. Hij werkte als stukadoor op een bouwplaats in de buurt. Op de bouwplaats werd onderin een mortelzak het stukgesneden slipje van het slachtoffer gevonden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie





regionaal nieuws

Motorrijder gewond bij botsing met auto

Motorrijder gewond bij botsing met auto