Account
Logo
Zoeken
7.6 °C
© Geurt P. Maassen van den Brink

AED Boelenslaan in gebruik genomen

za 28 mei 2011, 23.13 uur

BOELENSLAAN - De AED (Automatische Externe Defibrillator) is onlangs in de buitenkast op de muur van de voorkant van De Smoutte aan de Piter Jeleesstrjitte in Boelenslaan geplaatst. Het apparaat is met subsidie van de gemeente aangeschaft. Met zo’n apparaat kan men een hartstoornis verhelpen.

Op 2 mei jl. hebben negen cursisten een AED training met succes gevolgd en zijn dus nu bevoegd om een AED te bedienen. Dit zijn de volgende personen: Fokje Boomsma, De Wyk 25; Jehannes Nijboer, Master de Boerstrjitte 8; Rudie de Zwart, Andries Geartswei 38; Sietse Kooistra, Boelenswei 64; Bareld v d Veen en Doetie Gal Zijlstrasrjitte 23; Klaas v d Werf, Spekloane 21; Baukje Nijboer, Parksterreed 5 a; Minke Adema, Spekloane 31.

Aukje v d Veen, Spekloane 27 heeft zich als vrijwilliger aangemeld, zij was al bevoegd Deze vrijwilligers worden jaarlijks bijgeschoold om het apparaat optimaal te kunnen bedienen, wanneer de noodzaak zich voordoet om een AED te bedienen. Een lijst met de telefoonnummers van deze vrijwilligers hangt in de kast, zodat die bij nood gebeld kunnen worden. De vrijwillgers weten de code van het slot. Als de Smoutte geopend is, is hier een reservesleutel aanwezig.

Echter het allerbelangrijkste is om eerst het alarmnummer 112 te bellen. Vermeld daarbij wel dat het om een reanimatie gaat!

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
67.1%
Ja, op aanvraag  
15.1%
Nee  
17.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk