6.9 °C

Broekster Boys wint ook van LTC

za 28 mei 2011, 19.49 uur

DAMWALD - LTC uit Assen moest genoegen nemen met de elfde plaats in de eerste klas E. Slechts drie punten minder dan Drenthina ( zevende plaats ) verzamelde LTC. Hierdoor was LTC veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie. Van Loppersum werd gewonnen. In de finaleronde moest Broekster Boys nog worden overwonnen. Broekster Boys mocht aftrappen en de bal ging direct naar voren. Overkempe ontving de bal en werd direct hardhandig onderuit gehaald in de eerste minuut. Geel was er voor René Hoogeveen van LTC. Broekster Boys wist in de eerste helft vaak het spel te maken. In de beginfase lepelde Tjalling van der Meulen een vrije trap maar net over de goal van LTC. Gevaarlijk werd ook LTC. Vooral de kopbal van de boomlange spits van LTC Roderik Timmer ging maar net over. In de 40e minuut wist Tjalling van der Meulen namens Broekster Boys uit een vrije trap de 0-1 te scoren. Hedzer Prins had daarvoor bijna de score geopend, maar uiteindelijk werd 0-1 de ruststand.

Acht minuten na de rust wist Marcel Lubberts de gelijkmaker te scoren. Lubberts was vrijgelaten op rechts en kon gemakkelijk scoren. Toch bleef Broekster Boys aanvallen. Toch kwam de winnende goal door een blunder tot stand. Na een kwartier spelen kwam een slechte uittrap van keeper Eulink bij Tjalling van der Meulen terecht. Van der Meulen snelde naar de goal en wist keeper Eulink te passeren ( 1-2 ).

Broekster Boys verdedigde daarna volop en werd zelfs gevaarlijk via de counter. Vooral Overkempe was enkele malen dichtbij een doelpunt. Het bleef 1-2 en volgende zaterdag speelt Broekster Boys de thuiswedstrijd tegen LTC voor een promotieplaats naar de eerste klas/ c.q. handhaving in de tweede klas.