5 °C

Broekster Boys overtroeft zichzelf

wo 25 mei 2011, 18.42 uur

DAMWALD - Afgelopen zaterdag in Damwâld was Broekster Boys het team, die de meeste kansen kreeg en het beste voetbal speelde. Rouveen hanteert de lange bal en kan daardoor gevaarlijk worden. Rouveen won ten onrechte in Damwâld, maar kon met een gerust hart naar huis reizen. Dinsdagavond in Rouveen zou immers de definitieve nekslag volgen.

De aanval is de beste verdediging. Dat geld vooral voor Broekster Boys. De aanval is bij Broekster Boys het sterkste onderdeel. In de vierde minuut dolde Hedzer Prins met enkele verdedigers van SC Rouveen en schoof de bal naar Siemen Sake Kamstra, die de bal onhoudbaar in de touwen schoof ( 0-1 ).

Nu was de stand de stand weer gelijk. Strafschoppen zouden volgen bij deze virtuele stand en daar zit Broekster Boys echt niet te wachten. De eerste helft moest Broekster Boys tegen de wind in voetballen en dat lukte uitstekend. Alles werd vaak voetballend opgelost en zo kwamen er kansen voor Broekster Boys.

In de eerste helft werd een kopbal van Stephan Overkempe onschadelijk gemaakt door keeper Kruithof van SC Rouveen. Robert Huisman en Johan Dominee van SC Rouveen misten de scherpte en zo bleef de stand voorlopig 0-1. Halverwege de eerste kopte Sjoerd Westra de bal in de goal. De keeper was gepasseerd, maar de bal werd door één van de verdedigers van de lijn gehaald. Klaas Jan Poolman van SC Rouveen ontving een gele kaart voor een zware overtreding op Kas Huizenga.

Siemen Sake Kamstra schoot nog eens naast en in de blessuretijd van de eerste helft kroop Broekster Boys door het oog van de naald. Een scrimmage voor de goal van Broekster Boys werd door de strijdlust van de Waldmannen goed weggewerkt. Ruststand 0-1.

In het begin van de tweede helft schoot Tjalling van der Meulen namens Broekster Boys hard in de bovenhoek. Keeper Kruithof wist de bal nog tot corner te verwerken. Direct daarna schoot verdediger Okke Jan Douma van SC Rouveen de bal naar voren en er kwam veel wind onder bal. De bal belandde bijna in de eigen goal. Na een kwartier spelen werd een aanval van Broekster Boys gevaarlijk. Er gebeurde van alles en de bal kwam voor de voeten van Siemen Sake Kamstra, die de bal hard inschoot ( 0-2 ).

SC Rouveen kon deze goal niet verkroppen en haalde verhaal bij de scheidsrechter. Er werd geduwd en getrokken en er vielen spelers op de grond. De aanvoerder sprak harde woorden tegen de scheidsrechter en Sjoerd Westra kreeg nog een gele kaart. Daarvoor had Kas Huizenga nog eens geel ontvangen. De wedstrijd kwam langzamerhand weer op gang. Siemen Sake Kamstra kreeg nog een mooie kans, maar het schot werd tot corner verwerkt. SC Rouveen ging naar voor om een doelpunt te maken.

Invaller Berjan Nijboer van SC Rouveen zag de naar voren geschoten bal bij Kas Huizenga belanden. Huizenga ging op zijn beurt naar voren en werd genadeloos onderuit gehaald door Nijboer. Scheidsrechter T. Walters uit Nieuwe Pekela gaf direct rood aan Nijboer. SC Rouveen is fysiek een sterk team en ze bleven naar voren gaan. Maar uit een tegenaanval van Broekster Boys kwam de bal bij Siemen Sake Kamstra, die de bal naar Stephan Overkempe speelde. Overkempe wist de bal in het doen te werken en dat betekende 0-3.

De wedstrijd was gespeeld. Keeper Karim Oortgijsen bleef op zijn hoede en liet zich niet verrassen. Het laatste fluitsignaal van deze wedstrijd betekende feest voor de mannen en de begeleiding van Broekster Boys. “Dit wie ûs beste wedstriid “, aldus Jouke Dantuma. Trainer Mark van Eijk was zeer tevreden. Bij dit soort wedstrijden horen emoties, aldus van Eijk. Broekster Boys had zich zelf overtroeft, want de nul was gebleven achterin.

Komende zaterdag speelt Broekster Boys in Assen tegen eersteklasser LTC. En een week later volgt de definitieve beslissing in Damwald. Broekster Boys kan dan promoveren naar de eerste klas of LTC blijft in de eerste klas, waar LTC op de twaalfde plaats is geëindigd.