4.1 °C

KV Drachten wint thuis van OA

ma 23 mei 2011, 16.44 uur

DRACHTEN - DRACHTEN – De korfballers van KV Drachten/Van der Wiel wonnen zaterdagmiddag eenvoudig van Oost-Arnhem. De uitploeg kwam goed uit de startblokken door snel een 0-2 op het scorebord te zetten.

Aan Drachtster zijde werd vervolgens een tandje bijgezet waardoor de eerste helft eindigde in een voorsprong van vijf punten (12-7). Na rust was Oost-Arnhem geen partij meer voor de Drachtsters. Het team van hoofdtrainer Nico Kraan speelde niet haar beste wedstrijd maar speelde de wedstrijd met 23-14 uit.

In theorie kan Drachten/Van der Wiel nog veldkampioen worden als het in de komende wedstrijden tegen Sparta en Heerenveen geen punten laat liggen. Koploper Amicitia heeft drie punten meer dan de groenhemden en heeft ook nog twee wedstrijden voor de boeg. “We zullen zien hoe het komt’, was de reactie van Nico Kraan na afloop van de wedstrijd tegen Oost-Arnhem. Aanstaande zaterdag speelt Drachten/Van der Wiel thuis haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander is Sparta 1, aanvang: 15.30 uur.