Account
Logo
Zoeken
4.2 °C
© Arjan de Boer

Brandweerwedstrijden in Drachten

za 21 mei 2011, 23.02 uur

DRACHTEN - Werkplaats 'De Kiel' in Drachten was zaterdag het toneel voor de provinciale brandweer wedstrijden in de klasse TAS-HD. Twaalf brandweer korpsen uit de drie noordelijke provincies bestreden een incident welke beoordeeld werd door een jury en waarnemers.

Alle deelnemende groepen kregen vanaf de kazerne in Drachten een melding van een buitenbrand bij de Bethelkerk in Drachten. Hierop werd uitgerukt en onderweg probeert de bevelvoerder zoveel mogelijk informatie in te winnen over de aard van de brand. Als het voertuig de Bethelkerk nadert veranderd de inzet. Ze krijgen een assistentie verzoek aan de brandweer van Drachten. Zij zijn bij een melding van een gaslekkage en daar heeft zich tijdens de inzet een explosie voorgedaan.

Bij aankomst op de Kiel word de brandweer opgewacht door de politie en een BHV-er van de sociale werkplaats. Bij de laad en los deur ligt een persoon onder een stapel pallets, er liggen twee gewonden brandweermannen bij een ambulance er worden twee brandweermannen vermist er zit nog één persoon in de werkplaats en er is brand uitgebroken. Voor de deelnemende korpsen is het nu de bedoeling om het incident zo goed mogelijk te bestrijden. Dit alles word beoordeeld door een jury en waarnemers.

Tijdens de prijsuitreiking werd bekent gemaakt dat de brandweer van Wommels de meeste punten behaalde en werd eerste, gevolgd door Workum en Jubbega. Deze drie korpsen gaan door naar de gewestelijke wedstrijden.

Klik hier voor de totale uitslag.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.4%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
21.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'