Account
Logo
Zoeken
6 °C
© Jochem Wiersma

Brandweeroefening gevaarlijke stoffen

wo 11 mei 2011, 22.17 uur

DOKKUM - Woensdagavond werd in Dokkum bij de voormalige spuitbussenfabriek Enna Aerosols de laatste van twee oefeningen "Beklemmend" gehouden.

Achterop het terrein stond een container met daarop een tank gevuld met waterstofperoxide. Een klant was met zijn auto naar de tank gereden om een klein tankje met waterstofperoxide te kopen.

Toen hij bijna bij de tank was kreeg de bestuurder van de auto een beroerte en botste met zijn auto tegen de tank, die hierbij implodeerde. De tank raakte lek en er stroomde vloeistof naar buiten. De bijrijder liep bij de botsing een gebroken been op en lag midden in de vloeistof.

Politie-agenten die als eerste ter plaatse waren, zagen een man driftig bij de tank zwaaien voor hulp. Toen de eerste brandweerwagen ter plaatse kwam gebaarden de politie-agenten dat de brandweer zo snel mogelijk naar de slachtoffers moesten gaan. De bevelvoerder zag de ernst van de situatie in en gebood de politie-agenten om te vertrekken naar de veilige zone.

Direct werd opgeschaald, waardoor er meer materieel en personeel ter plaatse kwam. Naast de brandweer van Dokkum kwam de brandweer van Surhuisterveen ter plaatse. Ook werd de hulp ingeroepen van het OGS team uit Leeuwarden. Deze kwamen met personeel en een dekontaminatiebak ter plaatse.

Voor het opzetten van de ontsmettingsstraat kwam de brandweer van Stiens ter plaatse. Dit korps is hier speciaal voor opgeleid.

Nadat de slachtoffers uit de auto waren gehaald en waren ontsmet, gingen twee brandweermensen in grote gele pakken naar de tank om het lek te dichten. Met een opblaasbare rubberen keg, werd het lek gedicht.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie








regionaal nieuws

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe