4.7 °C

Ropta Boys wint zeer gelukkig

za 7 mei 2011, 23.31 uur

GERKESKLOOSTER - De thuiswedstrijd van GSVV tegen Ropta Boy’s begon vanwege een begrafenis een half uur later dan gepland. GSVV E1 speler Tim Bosman , speler van de Week, opende de score voor GSVV door op vakkundige wijze voor GSVV zijn eerste doelpunt op het grote veld te scoren.

Scheidsrechter van Houten nam daarna de leiding van de thuiswedstrijd van GSVV tegen Ropta Boy's over. De tegenstander uit Oosternijkerk maakte vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk dat ze voor de drie punten waren gekomen. De eerste tien minuten werd GSVV goed vastgezet op de eigen helft. De tegenstander was feller op de bal, reageerde sneller op elke afvallende bal. In de tiende minuut mocht Ropta Boy’s een ingooi nemen en wierp de bal richting de keeper van GSVV. Iedereen van GSVV wachtte af, maar niet Arend Castelein. Hij prikte de bal tussen 5 GSVV-ers de bal achter Johannes van der Meer en zette daarmee Ropta Boy’s op een terechte 0 - 1 voorsprong. De verdediging van GSVV ging hier totaal niet vrijuit.

GSVV herpakte zich en wist Ropta Boy's regelmatig tot de eigen helft terug te drukken. GSVV wist echter niet goed de bal voorin vast te houden en raakte vrij vlot de bal weer kwijt. In de 24e minuut brak Ropta Boy's onder de GSVV druk uit en probeerde over rechts een aanval op te zetten. Gerrit Jagersma verdedigde de bal prima, maar werd ten val gebracht door de tegenstander. Tijdens deze val beroerde hij per ongeluk de bal en tot verbazing van een ieder legde de scheidsrechter de bal op de stip. Een miskleun van jewelste van de scheidsrechter, maar Ropta Boy's wist wel raad met deze kans. Roelof Weidenaar bracht de stand op 0 - 2. De spelers van GSVV waren even van slag, maar herpakten zich vrij vlot en kreeg ook meer kansjes, maar het was allemaal net niet. Na 45 minuten ploeteren in de hete zon, was men blij dat de pauze aanbrak.

Na de rust werd het beeld anders. Auke Bosma had Lammert Jan Brandsma voor Nanning Wouda ingebracht en deze ging voorin spelen. Het spel liep meteen beter, want deze speler kan goed een bal aannemen en vasthouden. Dit resulteerde in de 60e minuut in een mooie aansluitingstreffer van Gauke Plantinga. Hij slalomde op magnifieke wijze door de verdediging en wist de bal achter de keeper te plaatsen. Hij bracht de stand op 1 - 2. GSVV besloot vol op de aanval te spelen en bij Ropta Boy’s begon men zich goed te knijpen. Er kwamen nog verschillende kansen voor GSVV, waaronder voor Gerrit Jagersma en Sietse de Haan maar het lukte net niet. Ropta Boy's kan de scheidsrechter wel een extra handje, vanwege de strafschop, geven, anders hadden ze maar één punt gehad. Dat zou een eerlijker verdeling zijn geweest.