4.4 °C

Drachtster Boys verliest in Groningen

za 7 mei 2011, 13.03 uur

GRONINGEN - De studenten van Drs. Vijfje walsten vanaf de eerste minuut volledig over Drachtster Boys heen. Met veel energie, tempo en beleving was er voor de matte Friezen geen houden aan. De Groninger studenten bezorgden hun scheidende trainer Cees Bergman op die manier een waardig afscheid. Coach Erik Donker van het op de derde plaats geëindigde Drachtster Boys zal iets moeten bedenken om zijn zwalkende ploeg klaar te stomen voor de komende nacompetitie.

Na ruim vijf minuten stond Drs. Vijfje al op een 2 – 0 voorsprong. In een hoog tempo werd Drachtster Boys met de rug tegen de muur gezet en het was wachten op meer doelpunten. Drachtster Boys was met slechts twee wisselspelers aan de klus begonnen. Bert van der Werff was nodig in het tweede team en Jurian Zwarts kreeg rust met het oog op de nacompetitie. Toen Benjamin Donker in het begin van de tweede helft zich verstapte was er dus nog één wissel beschikbaar. Drs. Vijfje speelde hier goed op in door met twee blokken van vier in een hoog tempo korte metten te maken met de Boys.

De stand liep gestaag door naar 8 – 0 en uiteindelijk wist Atze Jan van der Ploeg op aangeven van Dennis de Vries de eretreffer te maken tegen de sterk keepende doelman Buijs van de Groningers: 8 – 1. Komende vrijdag speelt Drachtster Boys om 20.00 uur thuis in de Korfbalhal tegen Scagha ’66 uit Schagen. Één week later is de return in Noord Holland.