Account
Logo
Zoeken
3.3 °C

Zes lintjes in Tytsjerksteradiel

vr 29 april 2011, 10.35 uur

BURGUM - Burgemeester E.J. ter Keurs heeft vrijdag aan zes inwoners van Tytsjerksteradiel een Koninklijke Onderscheiding uitreiken. De uitreikingplechtigheid vond plaats in restaurant De Pleats in Burgum. De onderstaande personen werde gedecoreerd:

Jan Jasper van Arkel (64), Burgum
De heer Van Arkel werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij was ruim 15 jaar bestuurslid (secretaris en waarnemend voorzitter) van de S.V. Bergum (later DFS), afdeling volleybal. Ook heeft hij een periode het damesteam getraind. Verder was hij o.a. scheidsrechter van de Nevobo Noordoost-Nederland floot hij tot 2000 op hoog niveau. Ook is/was hij actief voor BCV en vrijwilliger bij de Stichting Vriendenkring Berchhiem.

Rinse van der Meer (68), Burgum
De heer Van der Meer werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij was jarenlang bestuurlijk actief voor VV Bergum. Ook was hij ruim 35 jaar lang voorzitter en bestuurslid van “Nut”, afdeling Burgum. Jarenlang heeft de heer Van der Meer verder kleuters een ochtend of middag ontvangen op zijn boerderij en leverde hij gratis koeienmest aan de plaatselijke zwemvereniging wat door vrijwilligers dan verkocht werd aan particulieren. Ook is hij al ruim 20 jaar drager bij uitvaartvereniging “Eendracht” in Burgum.

Baukje de Boer-Veenstra (71), Burgum
Mevrouw De Boer-Veenstra werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze richtte mede het Toneelgezelschap Burgum op en is al ruim 20 jaar actief lid. Binnen de vereniging heeft zij de rol als schrijver, regisseur en bestuurslid vervuld. Ze was verder 13 jaar lang voorzitter van de Werkgroep Iepenloftspul en 15 jaar regisseur van de Toneelgroep Vriendenkring in Veenwouden. Ook regisseerde zich al vier keer de Kerstmusical van de OBS ’t Partoer in Burgum.

Geert Postma (66), Ryptsjerk
De heer Postma werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is al 20 jaar lang vrijwilliger bij het jaarlijks dorpsfeest Ryptsjerk (tot 1997) en 9 jaar lang vervulde hij het voorzitterschap van de muziekvereniging Excelsior. Vanaf 2000 was hij verder beheerder van het verenigingsgebouw “De Lytse Harmonie” in Ryptsjerk. Verder was hij 25 jaar lang lid van de vrijwillige politie. De laatste zes jaren van zijn werkzaamheden voor de vrijwillige politie was hij ook inzetbaar bij de Parketpolitie bij de Rechtbank in Leeuwarden. En hij is organist van de Protestantse kerk in Ryptsjerk (PKN)

Marten Tabe van der Molen (67), Earnewâld
De heer van der Molen werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is organisator en arbiter van de Judobond Nederland (JBN). Betrokkene was eerst actief als judoka, daarna als judoleraar. Daarnaast is hij betrokken bij de activiteiten van JBN-Noord Nederland. Ook is betrokkene sinds 1985 bestuurslid van het district Noord van de JBN, leden- en wedstrijdzaken, rapporteur, scheidsrechter en toernooiorganisator van het district. Daarnaast heeft hij zich beziggehouden met de portefeuille topsport voor het Noordelijke judoveld.

Herman Waagemans (73), Hurdegaryp
De heer Waagemans werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij was ruim 25 jaar vrijwilliger bij de Stichting MOVEO (Meer ontspanning Voor Ernstige Oorlogsinvaliden). Ook was hij 20 jaar lang vrijwilliger bij de scoutinggroep Burmania in Leeuwarden. De heer Waagemans was tijdens de zomerkampen actief als fourageur en lid van de kookstaf. Hij was verder vrijwilliger bij de Unie van Vrijwilligers, afdeling Leeuwarden en gastheer bij de opnamebalie van het Medisch Centrum Leeuwarden. Daarnaast was hij secretaris van de Stichting Rooms Katholieke Begraafplaats “Vitushof”in Leeuwarden en vrijwilliger en penningmeester van de R.-K Sint Martinusoparochie en het parochiehuis/Martinushuis.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.9%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'