Account
Logo
Zoeken
9.4 °C

Marktkoopman slaat collega in Drachten

di 26 april 2011, 20.53 uur

LEEUWARDEN - 'Vijftien jaar opgekropte frustratie' zat er volgens de marktkoopman uit Warten achter de tik die hij had uitgedeeld aan een collega. Op 22 januari had de 49-jarige man op de markt in Drachten zijn buurman een klap in het gezicht gegeven. Dat bracht de Wartener dinsdag voor de rechter. Die legde een voorwaardelijke boete op van 500 euro en bepaalde dat de koopman 150 euro schadevergoeding moet betalen.

De collega had gevraagd of de Wartener zijn auto even wilde verzetten. Dat was niet de reden dat de marktkoopman door het lint was gegaan. Wat hem al die jaren had dwarsgezeten, was dat zijn collega ongeveer dezelfde soort handel -stoffen en knopen- had als hij. Doordat de twee in Drachten altijd vlakbij elkaar stonden, had hem dat nogal wat omzet gescheeld.

Zelf schatte hij dat het hem over een heel jaar gerekend wel 15.000 euro minder had omgezet. Hij had de kwestie voorgelegd aan de gemeente, de marktcommissie en de marktmeester, zonder resultaat. Na het incident kwam er wel verandering in de situatie: als een soort strafmaatregel moest de Wartener met zijn kraam op een uithoek van de markt staan. En dat scheelt ook weer omzet.

Hij was dan ook niet blij met de schadeclaim van 150 euro die zijn collega had ingediend. 'Moet ik hem 150 euro schenken', vroeg hij aan de rechter. De rechter besliste dat dat inderdaad moet. De rechter hield wel rekening met de goede reputatie van de marktkoopman en het feit dat hij geen strafblad had, door een voorwaardelijke boete van 500 euro op te leggen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369




regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal