6.1 °C

Autocross-seizoen is weer geopend

di 26 april 2011, 9.10 uur

DOKKUM - Paasmaandag werd in Wetsens nabij Dokkum de traditionele aftrap van het autocross seizoen bij de Noordelijke Autocross Club gehouden. Na een lange winter kon er eindelijk gereden worden. Coureurs en publiek waren massaal naar Wetsens gekomen om er een prachtige dag van te maken.

In de standaard klasse was de gevestigde orde weer vooraan te vinden. Arno Hardholt uit Dokkum wist de eerste plaats te pakken en nam de bloemen, beker en de envelop mee naar huis. De Sprint 2000 klasse was een prooi voor Jacob Kuil die al de nodige titels op z’n naam heeft staan. De Groninger was in 2009 kampioen bij de NAC. Hij bleef vandaag René Hofstra en Pieter Poelstra voor.

Jaap Hiemstra uit Twijzel kon in de rodeo klasse een dagoverwinning bijschrijven. De regerend kampioen wist twee manches te winnen, en een vierde plaats in de finale was genoeg voor de hoofdprijs. In de Keverklasse 1600cc was verdedigend kampioen Eelco Kruis de sterkste. Mede door het uitvallen van een aantal snelle mannen werd het Kruis gemakkelijk gemaakt en kon de man uit Luinjeberd in volle tevredenheid naar huis.

Zo’n 20 wagens in de Vrije Standaard klasse zorgden weer voor groot spektakel op de snelle baan van Dokkum. De uit Burgum afkomstige Jan Douwe van der Veen kon na het behalen van de titel vorig jaar deze stijgende lijn volhouden. Van der Veen won het dagklassement maar had wel schade na de race.

De titanenstrijd in de Stockcar F1 klasse was groots. Vader en zoon van der Iest uit Harkema streden samen met Lourenz de Vries de hele dag om de beste plekken, maar De Vries en Pieter van der Iest kwamen in de finale bij elkaar tot stilstand en konden niet wegkomen. Hierdoor kon Jan van der Iest de vierde manche op z’n naam schrijven. Het dagklassement ging wel naar Pieter van der Iest.

Aanstaande zaterdag zal de tweede ronde van het NAC kampioenschap verreden worden op de baan van Kollum. Aanvang: 11.00 uur