Account
Logo
Zoeken
13.1 °C
© Jochem Wiersma

1e biologische eieren Dongeradeel

do 21 april 2011, 18.39 uur

DE LYTSE JOUWER - Donderdag hebben burgemeester Waanders en wethouder Van der Ploeg de eerste biologische eieren van de gemeente Dongeradeel in ontvangst genomen.

Dit gebeurde op Pluimveebedrijf ‘het Waddenei’ van Riemer Dijkstra uit Hiaure. De afgelopen week zijn in zijn bedrijf de eerste biologische eieren gelegd.

Het bestaande pluimveebedrijf van Riemer Dijkstra is het afgelopen jaar omgebouwd tot een biologische pluimveestal. Zo heeft de oude legbatterij plaatsgemaakt voor een nieuwe volierinstallatie die voorzien is van de nieuwste technieken en is er een overdekte uitloop gecreëerd van ruim 700 m2.

Ook kunnen de 15.000 kippen vrij rond scharrelen in de buitenloop van ruim 3 hectare. In de biologische stal is de bezetting van het aantal kippen veel lager dan in een vergelijkbare stal. De kippen hebben hierdoor veel mogelijkheden voor natuurlijk gedrag en dit bevordert het welzijn van de dieren. Het bedrijf is vanaf 15 april biologisch gecertificeerd.

Pluimveebedrijf ‘het Waddenei’ heeft in het kader van het landelijke ‘Lekker naar de Boer-weekend’ op 18 en 19 juni 2011 ‘open erf’. Belangstellenden kunnen dan een kijkje nemen op het pluimveebedrijf.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws








Poll: Is het een gemeentelijke taak om subsidie te verlenen aan Pride-boten?

Ja  
8.8%
Nee  
91.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Verzoek tot handhaven bij Kallemooi op Schiermonnikoog

Verzoek tot handhaven bij Kallemooi op Schiermonnikoog