9.3 °C

Stunt Broekster Boys tegen Buitenpost

ma 18 april 2011, 18.26 uur

BUITENPOST - Broekster Boys speelde om vijf uur in en tegen Buitenpost. Na de andere uitslagen te hebben bestudeerd bleek Buitenpost bij een gelijkspel zich kampioen te mogen noemen. VV Buitenpost was niet helemaal volledig. Astrit Berisha was zaterdag vader geworden en startte daarom niet in de basis van Buitenpost. Broekster Boys was volledig.

Buitenpost begon sterk aan de wedstrijd. Dorian Berisha werd in de eerste minuten afgestopt door Harry Wijnsma, maar de vrije trap leverde geen gevaar op. Maar een vrije trap voor Broekster Boys belandde in één keer in de goal van Buitenpost ( 0-1 ). Tjalling van der Meulen was de maker van het doelpunt. Het was in de vijfde minuut. De wedstrijd bleef spannend. Centrum verdediger Ronnes Bloembergen was daarna dicht bij een doelpunt evenals Dorian Berisha.

Halverwege de eerste helft haalde Bloembergen namens Buitenpost een bal van de doellijn. Hedzer Prins was daarna ook nog dicht bij een doelpunt. Schoten van Geert Lammert Wijnsma en Sjoerd Westra werden uitstekend gestopt door keeper Remco de Vries. In de laatste minuut van de eerste helft kopte Sjoerd Westra namens Broekster Boys op de paal.

Na de rust kwam Buitenpost meer naar voren. Broekster Boys probeerde met man en macht de voorsprong te behouden. Geel was er voor Oane Kooistra van Broekster Boys. Toch was Broekster Boys enkele keren gevaarlijk via Hedzer Prins en Tjalling van der Meulen. En ook Kas Huizenga van Broekster Boys kreeg geel voorgeschoteld door de goed leidende scheidsrechter Blom uit Zandvoort.

Inmiddels was Astrit Berisha bij Buitenpost in het team ingezet. Diep in de tweede helft wist de pasverse vader Astrit Berisha de bal vanaf rechts in één keer in het doel te werken( 1-1 ). Het feest in Buitenpost kon beginnen. Maar Broekster Boys probeerde toch nog aan te zetten. Siemen Sake Kamstra kwam Hedzer Prins vervangen. Kamstra wist meer balbezit te bewerkstelligen. Invaller Johnny Jakhari schoot op de goal van Buitenpost. Keeper Remco de Vries had de bal niet klemvast.

Uit de corner wist Tjalling van der Meulen daarna van dichtbij de 1-2 te scoren. Nu kon alsnog feest gevierd worden door Broekster Boys. De spelers van Broekster Boys waren door het dolle en de Buitenpost spelers waren teleurgesteld. Kas Huizenga was daarna het slachtoffer van een actie van Hendrik Atze Storm van Buitenpost. Storm kreeg de tweede gele kaart en mocht met rood vertrekken. Na zeven minuten blessuretijd was het Buitenpost weer niet gelukt het kampioenschap binnen te halen. Broekster Boys is nog het enigste team, dat Buitenpost van de titel af kan houden.