3.7 °C

Ropta Boys wint van Zwaagwesteinde

zo 17 april 2011, 1.56 uur

DE WESTEREEN - Zaterdagmiddag moest Ropta Boys op bezoek bij de trotse koploper Zwaagwesteinde. Opnieuw was de geelgroene formatie na 90 minuten de winnaar tegen koploper Zwaagwesteinde. Net als in de thuiswedstrijd wist Ropta Boys opnieuw te winnen met het kleinst mogelijk verschil van 0-1. Een uitstekende prestatie van Ropta Boys 1. Onder ideale voetbal weersomstandigheden begon de wedstrijd aftastend voor beide ploegen.

Zwaagwesteinde was de betere ploeg in de eerste helft, maar Ropta Boys hield het hoofd koel en bleef geconcentreerd voetballen en wist duels te winnen. Het eerste kwartier waren er eigenlijk geen kansen te noteren. Daarna begon Zwaagwesteinde het heft in handen te nemen als koploper in de 4e klasse B. In de 20e minuut moest keeper Hillebrand Tanja handelend optreden. Eerst moest hij de bal weg boksen, maar de rebound pakte hij klemvast. Ropta Boys komt in de 22e minuut voor de eerste maal gevaarlijk door.

Roelof Weidenaar stichtte gevaar en de Zwaagwesteinde keeper schoot tegen Roelof aan. De caramboleerde bal kwam voor de voeten van Jan Bekker, die deze middag de geblesseerde Birhanu Rispens verving, maar zijn inzet ging naast. Ondanks deze kleine kans gaf Zwaagwesteinde heel weinig weg in de eerste helft. De thuisploeg was naarstig op zoek naar een treffer, maar Ropta Boys gaf heel weinig weg. Na een half uur kwam Ropta Boys heel goed weg. Een zeker lijkend doelpunt kwam er niet, omdat de bal verkeerd werd teruggelegd voor een open doel.

Het veldoverwicht was er voor Zwaagwesteinde, maar echt uitgespeelde kansen werden er niet gecreëerd. Ropta Boys stond onder druk in de eerste helft, maar hield behoorlijk stand en gaf eigenlijk geen krimp. Zwaagwesteinde probeerde het in de eerste helft nog een paar keer via enkele vrije trappen. Alleen de zuiverheid ontbrak en naarmate de eerste helft vorderde begon Ropta Boys steeds meer van zich af te bijten. De slotfase van de eerste helft was rommelig, maar Ropta Boys kreeg meer grip en kon met een geruststellend gevoel naar de thee.

Ruststand: 0-0.

De start van de tweede helft was bijna even dramatisch als vorige week. Opnieuw wist de tegenstander in de 1e minuut na rust te scoren. Gelukkig werd dit drama scenario te niet gedaan doordat de scorende speler van Zwaagwesteinde buitenspel stond. De goal werd gelukkig en terecht afgekeurd. Opnieuw werd een duidelijke waarschuwing afgegeven aan de ploeg van trainer Yko de Boer. Ondanks deze waarschuwing was het andermaal Zwaagwesteinde die de lakens uitdeelde.

Opnieuw mocht Ropta Boys van geluk spreken na een kwartier spelen in de 2e helft. Uit een corner van Zwaagwesteinde werd de bal buiten bereik van keeper Hillebrand Tanja op de paal gekopt. Ondanks het overwicht en de kansen van Zwaagwesteinde kreeg Ropta Boys 20 minuten na rust een 100% kans. Jan Bekker was na een slimmigheidje zijn tegenstander de baas en kon alleen af op de keeper van Zwaagwesteinde. Oog en oog faalde Jan Bekker, misschien omdat het hem aan wedstrijdritme ontbrak. We zullen het nooit weten. We weten wel dat Ropta Boys na deze kans begon te geloven in een stunt tegen de koploper.

Ropta Boys kreeg mogelijkheden. Geert Linthof kreeg een schietkans na 25 minuten spelen, maar zijn schot smoorde in een haag van spelers. Maar de wedstrijd kantelde. Ropta Boys kreeg steeds meer grip op de tegenstander en wist kansen te creëren. In deze fase werd Geert Linthof het goudhaantje voor Ropta Boys. Want na een goed half uur spelen in de tweede helft was het raak voor de bezoekers.

Een gouden pass van Roelof Weidenaar op Geert Linthof betekende de 0-1 voor Ropta Boys. De pass was precies op maat en Geert Linthof dacht niet na en knalde de bal onhoudbaar binnen. Misschien voetballend tegen de verhouding in, maar niemand maalde daarom in het Ropta Boys kamp.

Na dit doelpunt moest Zwaagwesteinde forceren en kwam met een extra spits. Ondanks de dadendrang bleef Ropta Boys geconcentreerd voetballen, met zo nu en dan wat vertraging in het spel. Zwaagwesteinde probeerde het met lange ballen, maar hier had de Ropta Boys verdediging geen problemen mee. In de slotfase was het nog even alles of niets bij Zwaagwesteinde.

In blessuretijd leek Zwaagwesteinde de gelijkmaker nog te maken, maar zoals de gehele wedstrijd het geval was miste Zwaagwesteinde de finishing touch deze middag. Zo kon het gebeuren dat Ropta Boys andermaal met nipt verschil wist te winnen van koploper Zwaagwesteinde. Een mooie en zeer goede prestatie.

Door deze winst schuift de top van de 4e klasse B nog dichter in elkaar. Koploper Zwaagwesteinde en nummer 2 RWF verloren en nummer 3 en 4 Rottevalle en Ropta Boys wonnen beide. Met nog drie wedstrijden voor de boeg wordt het zeer spannend. Zeker is dat Ropta Boys afgelopen zaterdagmiddag als ploeg, als collectief en als eenheid heeft gestreden voor het uiteindelijke prachtige resultaat.

Eindstand: 0-1.