15.8 °C

Drachster Boys verliest van Winsum

za 16 april 2011, 13.48 uur

WINSUM FR - Het fanatiek spelende Futsal Winsum had de punten hard nodig in de strijd onderin. Tegenstander Drachtster Boys, dat vorige week definitief afhaakte in de strijd om het kampioenschap, was een stuk minder gedreven en dat maakte het verschil in de onderlinge ontmoeting in de Ripperdahal.

Al na twee minuten onderschepte de thuisclub de bal en counterde onberispelijk naar een 1 – 0 voorsprong. Rudolf Smedinga scoorde al snel de gelijkmaker uit een vrije trap, maar de thuisclub nam direct weer een voorsprong uit een goede cornervariant. Winsum speelde gedreven en ging absoluut voor de winst. Drachtster Boys stelde daar een plichtmatig spelletje tegenover. Na balverlies aan Friese zijde kwam de thuisclub op 3 – 1 en na een gele kaart van Hylke Bakker werd de score naar 4 – 1 opgevoerd. De 5 – 1 voor de Groningse thuisclub was curieus. De bal werd door doelman Krüger over iedereen en alles gegooid en belandde op de paal. Uit de rebound werd gescoord. Geluk dwing je af.

In de tweede helft begon Drachtster Boys hoopvol. Arnaud Donker stuurde twee man het bos in en tekende voor 5 – 2. Daarna miste Drachtster Boys de kracht en overtuiging er nog een wedstrijd van te maken, hoewel Futsal Winsum onder druk gezet werd. Er werd niet meer gescoord en Futsal Winsum voegde drie belangrijke punten aan haar totaal toe. Drachtster Boys speelt maandag thuis de inhaalwedstrijd tegen FFS en zal met een geheel andere instelling deze wedstrijd moeten benaderen.