Account
Logo
Zoeken
13.1 °C
© WâldNet

Zwaargewond na ongeval bij Burgum

wo 13 april 2011, 1.04 uur

BURGUM - Een 20-jarige man uit Suwâld is dinsdagnacht zwaargewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de kruising van de Gaestmabuorren met de Lange Laan bij Burgum. De man reed van Suwâld richting Burgum en raakte op een zeker moment de macht over het stuur kwijt. De auto kwam vervolgens tegen een boom tot stilstand en het slachtoffer raakte bekneld in zijn voertuig.

Naast twee ambulances kwam tevens de brandweer van Burgum ter plaatse om te helpen om het slachtoffer uit zijn benarde positie te bevrijden. Ook bracht het Mobiel Medisch Team uit Groningen een arts ter plaatse. Men is ruim een uur bezig geweest om de man te bevrijden. Het slachtoffer is vervolgens per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De VOA van de politie heeft een nader onderzoek ingesteld naar het ongeval.

Eerste inzet heli bij nacht
Het was voor het eerst dat het MMT per helikopter in de nacht naar een ongeval vloog. Vanaf 12 april mag het team bij avond en nacht vliegen en dit was gelijk de eerste inzet. De piloot heeft eerst meerdere malen boven de ongevalslocatie gecirkeld en heeft de heli daarna geland in een weiland langs de Gaestmabuorren. De helikopter is na het ongeval naar Leeuwarden gevlogen om de arts, die in de ambulance meegereden was, op te halen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




ondernemend nieuws

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp








regionaal nieuws

Fries EU-debat vindt plaats in Gorredijk

Fries EU-debat vindt plaats in Gorredijk

Poll: Wat vind jij de beste bijdrage van de EU voor jou?

De euro! Geen gedoe met geld op vakantie  
39.6%
Vrij reizen en werken in EU-landen  
31.2%
Miljardenbijdragen voor regionale ontwikkeling  
8.4%
Gezamenlijke aanpak migratie / klimaatbeleid  
20.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!