8.3 °C

Opnieuw overwinning voor Drachten

ma 11 april 2011, 6.53 uur

DRACHTEN - Na een goede overwinning vorige week tegen CSL moest de hoofdmacht van Drachten /Van der Wiel zaterdag aantreden tegen degradatiekandidaat DFD. Zij waren de veldhervatting minder goed begonnen en hebben de punten hard nodig.

Drachten had afgelopen week echter twee tegenvallers geïncasseerd door blessures van Arnold van der Kooij en Geale Tadema. Zij werden deze wedstrijd vervangen door Marten Penninga en Marco Jelsma.

Op het kunstgras in Oenkerk kwam DFD goed uit de startblokken en pakte in voorsprong van 3-1. Hierna waren het Romke Adema en Sanne Doornbos die de stand weer gelijk trokken. Drachten/Van der Wiel leek hiermee wakker geschud, want het ging in de beginfase mee in het lage tempo van DFD. De kansen werden hierna aan elkaar geregen, maar niet allen even goed afgemaakt. Daardoor waren het eerst de Oenkerkers die nog de voorsprong pakten met een 5-3 en 6-4 tussenstand. Maar hierna namen Drachtsters de regie over.

Met name aanvoerder Arnoud Doornbos en Romke Adema hadden het vizier op scherp gezet, zij scoorden in de eerste helft beide drie keer. Nadat Arnoud Doornbos eigenhandig de ploeg op 6-6 had gezet, was het bij 6-7 de eerste keer dat de groenhemden op voorsprong kwamen. En deze werd niet meer weggegeven. De voorsprong werd voor rust nog uitgebouwd naar 3 punten verschil en zo werd met 7-10 de ruststand bepaald.

In de tweede helft kwam DFD nog wel dichtbij; het verschil was tweemaal slechts één treffer, maar niets aan Drachten-kant twijfelde over de naderende overwinning. Belangrijk was dat de ploeg rustig bleef en niet geforceerd op zoek ging naar doelpunten. De korf werd alleen nog gevonden door Sanne en Arnoud Doornbos, maar dat was voldoende om de tegenstander op afstand te houden. Einduitslag: 14-17.

Volgend weekend is de Drachtster selectie vrij, maar de week erna komt koploper Amicitia op bezoek en is het de taak aan de Drachtsters om de strijd om het kampioenschap weer spannend te maken.

Scores Drachten/Van der Wiel: Arnoud Doornbos 8, Romke Adema 3, Sanne Doornbos 3, Willemien Oenema 2, Marten Penninga 1.